Verslag Leudalcross Haelen en eindklassement cross-seizoen

7 maart 2022

Op 6 maart stond de Leudalcross in Haelen op het programma, de laatste cross van het cross-seizoen. Zoals bij iedere cross deze competitie waren er wederom Scopias-atleten aanwezig. Zes van hen belanden op het podium. Ook vielen negen atleten bij het eindklassement in de prijzen.

Leudalcross Haelen

De Leudalcross is de zesde en tevens laatste cross van het seizoen. Eerder vonden de Nederheide Commanderije Cross in Milheeze, de Zandboscross in Deurne, de Ijzeren Man cross in Weert, de Scopiascross in Belfeld en de Molenvencross in Helmond al plaats. Verslagen van deze cross zijn via de links te lezen.

Ereplaatsen voor Scopias

De eerste podiumplaats vinden we bij de lange cross (9400m). Daar eindigde Jeroen Hendriks op een tweede plaats. Ook Anna van der Velden belanden op een tweede plaats bij de meiden junioren D. Ze kwam slechts twee seconde tekort voor de eerste plaats, maar rende desalniettemin een mooie 6:41 op de 1700m. Ook bij de jongens pupillen A gingen ze hard. Daar eindigde Sem Kusters op de tweede plaats. Ook hij was dichtbij de winst, maar kwam met zijn tijd van 6:55 3 seconden tekort op de 1700m. Net naast het podium greep Jur van Boekholdt. Hij eindigde vierde. Bij de jongens pupillen B vinden we twee podiumplaatsen. Op de derde plaats vinden we daar Brent Smetsers met een 5:43 voor de 1300m. Nog sneller was Jasper Derijk; met een tijd van 5:27 pakte hij de winst. Tot slot vinden we nog een overwinning bij de minipupillen. Daar was Raf van Boekholdt met een tijd van 3:33 zijn competitie te snel af. Uiteraard liepen er nog vele andere Scopias-atleten mee. Ook zij hebben zoals altijd weer mooie prestaties laten zien.

De volledige uitslag van de Leudelcross vind je hier.

Eindklassement cross-seizoen 2021-2022

Met de mooie prestaties van de crosses dit seizoen hebben een aantal Scopias-atleten flink wat punten verzameld. Bij de pupillen ontvangen de nummers 1 t/m 5 een beker. Voor de andere categorieën zijn dit de nummers 1 t/m 3. De eerste van hen was Raf van Boekholdt. Hij belandde maar liefst vijf keer op de eerste plaats en won daarmee in zijn categorie (jongens pupillen mini). Ook in de prijzen viel Jip Hendriks bij de jongens pupillen C. Hij belandde in Weert en Venlo al op het podium en haalde daarnaast ook nog een vierde en zesde plaats binnen. Daarmee eindigt hij tweede in het klassement. Bij de jongens pupillen B vinden we maar liefst drie atleten die in de prijzen zijn gevallen. Jasper Derijk eindigde met zijn vier podiumplaatsen tweede, Brent Smetsers met drie podiumplaatsen derde en Evan Schouenberg eindigde vijfde. Ook Sem Kusters en Jur van Boekholdt vielen in de prijzen. Bij de pupillen A eindigden zij respectievelijk tweede en vijfde. Bij de meiden junioren D haalde Anna van der Velden met haar vijf podiumplaatsen een derde plek binnen. De laatste persoon die in de prijzen viel vinden we bij de M40+ (lange cross). Hier eindigde Jeroen Hendriks met vijf podiumplaatsen tweede.

Scopias heeft dus met de mooie prestaties van iedereen negen bekers binnen gehaald. Super gedaan allemaal!