Taken

Fijn dat je interesse hebt om mee te helpen als vrijwilliger! Op de pagina met vacatures vind je plekken waar we momenteel nog mensen zoeken. Daarnaast organiseert Scopias regelmatig evenementen en activiteiten waar vrijwilligers voor worden gezocht, zoals de Berden Voorjaarsloop of het jeugdkamp. Hierover wordt via de trainers, WhatsApp-groepen en eventueel social media gecommuniceerd. Alle handjes helpen!

Tips voor het vinden van vrijwilligers

Organiseer je iets binnen Scopias, waarvoor vrijwilligers nodig zijn? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van de vrijwilligers. Uiteraard helpen we je graag een handje mee, dus hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen!

  1. Wees op tijd! Onderschat niet hoelang het kan duren om (voldoende) vrijwilligers te vinden. Afhankelijk van wat je organiseert, is het verstandig om een aantal weken/maanden van tevoren al vrijwilligers te zoeken.
  2. Neem contact op met de coördinatoren. Zij zijn bereikbaar via pupillen@scopias.nl, junioren@scopias.nl, masters@scopias.nl en hardlopen@scopias.nl en kunnen onder de aandacht brengen bij de groepen van Scopias dat er vrijwilligers worden gezocht. Bonus tip: vraag om het tijdens de training te bespreken, in plaats van via een berichtje in een WhatsApp-groep. Persoonlijk aanspreken werkt het best!
  3. Neem contact op met de media- en marketingcommissie via media@scopias.nl. Deze kan jou helpen bij het plaatsen van jouw oproep via de website, social media en de schermen in de kantine. Pas wel op, uit ervaring blijkt dat social media vaak weinig oplevert. Ga er dus niet te snel vanuit dat social media dé manier van werven is!
  4. Spreek mensen persoonlijk aan. De persoonlijke aanpak werkt het beste!

Heb je extra tips nodig? Dan kun je contact opnemen met vrijwilliger@scopias.nl. De vrijwilligerscoördinator staat klaar om je te voorzien van extra tips of advies!