G-atletiek

G-atletiek

Scopias biedt diverse activiteiten voor mensen met een verstandelijke of motorische beperking. Voor mensen met een beperking van 14 tot 60 jaar bieden we hardlopen en baanatletiek aan. Ook bieden we op zaterdagen voor jongeren van 6 tot 16 jaar met een motorische beperking FrameRunning. Daarnaast kunnen de G-atleten vanaf 25 jaar regelmatig op zaterdagmiddag wandelen onder begeleiding.

Daarnaast maken we veel plezier met elkaar. Daarvoor organiseren we regelmatig gezellige uitstapjes en leuke activiteiten.

Trainingen

Scopias biedt wekelijks twee trainingen aan. De trainingen vinden plaats op Sportpark Vrijenbroek. Gediplomeerde trainers verzorgen de trainingen. Zij worden ondersteund door hulptrainers, zodat alle leden voldoende aandacht en begeleiding kunnen krijgen, als het nodig is op maat. Als het nodig is voor jou, dan oefenen we zelfs even met jou alleen.

Elke dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur traint de atletiekgroep op baanatletiek. De leden verzamelen tussen 18.15 en 18.30 uur in de kantine. Na een gezamenlijke speelse warming-up wordt een training verzorgd in twee atletiekdisciplines. We wisselen atletiekonderdelen met elkaar af. Denk hierbij aan speerwerpen, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, sprinten en hordelopen. Naast de atletiekonderdelen is er veel aandacht voor coördinatie, rompstabiliteit en lenigheid. Naast het trainen doen we ook aan enkele regionale hardloopwedstrijden mee. De atletiekgroep doet een keer per jaar mee aan de clubkampioenschappen.

Elke donderdag van 18.30 tot 20.00 vindt er een hardlooptraining plaats. De leden verzamelen tussen 18.15 en 18.30 uur in de kantine. Op deze avond wordt er na een gezamenlijke warming up en losmaakoefeningen gewerkt aan de lange afstand conditie. De atleten trainen in mini-groepjes elk op hun eigen niveau en met hun eigen assistent-trainer. Voor enkelen is het uitlopen van 1 km al een hele prestatie, terwijl anderen met gemak 10 km kunnen hardlopen. We trainen in deze groep echter niet verder dan voor de 10 km, dat is alleen mogelijk in onze reguliere groepen. We doen ook mee met wedstrijden in de buurt, zoals de Berden Voorjaarsloop, de door Scopias georganiseerde cross en de Venloop.

Een maal per twee weken zal op zaterdag aan het eind van de ochtend de training FrameRunning plaats vinden voor jongeren met een motorische handicap in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Een FrameRunning is de para-atletieksport waarmee de atleet met een FrameRunner (driewielig loopframe) op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent.

Twee keer per maand wordt op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur onder begeleiding gewandeld. De leeftijdsindicatie voor deelnemende leden is vanaf ca. 25 jaar. We verzamelen tussen 13.45 en 14.00 uur. Het tempo wordt zodanig gekozen, dat iedereen meekan. Er worden indien nodig korte pauzes ingelast. Halverwege de wandeling is er een korte rustpauze en kan ieder een zelf meegebracht appeltje of pakje drinken nuttigen. Na de wandeling van ca. 1-1,5 uur is er in de kantine van Scopias nog even gezellig samenzijn met koffie of thee.

Proefles

Ben je geïnteresseerd? Misschien is Scopias Atletiek dan iets voor jou. Train vier keer gratis mee en ervaar of ons programma aan jouw verwachtingen voldoet. Neem contact op met de coördinator G-atletiek:

g-atletiek@scopias.nl of 06 22915516