Over Scopias

Scopias Atletiek is dé uitvalsbasis voor sporters in Venlo en omgeving. Onze atletiekbaan bij Sportpark Vrijenbroek biedt uitdaging voor iedereen. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderde en van recreant tot wedstrijdatleet. Je kunt kiezen voor baanatletiek of hardlopen. Scopias biedt een uitgebreid programma voor de vele jeugdleden en aparte begeleiding voor de G-atleten.

Deskundig

Scopias Atletiek komt voort uit een fusie tussen Festina uit Venlo en AVT uit Tegelen. De vereniging is aangesloten bij de Atletiekunie en NKS Atletiek. Onze gediplomeerde trainers zorgen voor een deskundige begeleiding van de trainingen, wedstrijden en activiteiten.

Uitdaging

Leden van Scopias Atletiek doen mee aan regionale, nationale én internationale wedstrijden. Lokaal is onze vereniging nauw verbonden met de Berden Voorjaarsloop, het Limbra baancircuit, de Limbra Cross Competitie en de Scopias Trail. Dit zijn wedstrijden die we zélf organiseren. Ook op onze eigen atletiekbaan dagen we Scopias-leden uit om deel te nemen aan diverse activiteiten, zoals de clubkampioenschappen, de jeugdtrainingen voor de Venloop en de Quatromeeting.

Onze naam

De naam Scopias komt uit de Griekse oudheid. Op de tweede dag van de Olympische Spelen in Olympia, in het jaar 884 voor Christus, vindt er een hardloopwedstrijd plaats over 192 meter, de lengte van het stadion. Vier atleten, volledig naakt, staan klaar om elkaar uit te dagen. Een van hen is de tengere Scopias van Thebe, die voor Talaus uit Sparta met de hoogste eer gaat strijken door zijn hele lichaam over de eindstreep te gooien. Na het betreden van het altaar van Zeus, ontsteekt Scopias het Olympische vuur. Het teken dat de spelen zijn begonnen.