Verslag Nederheide Commanderije Cross Milheeze

21 februari 2022

Zondag 20 februari 2022 vond de Nederheide Commanderije Cross plaats in Milheeze. Ondanks het natte weer en de modderige paadjes werd Scopias weer goed vertegenwoordigd. Tweemaal belanden er Scopias-atleten op het podium

Nederheide Commanderije Cross Milheeze

Deze cross is door het wegvallen van veel wedstrijden de vierde uit de Limbra cross competitie.  Eerder vonden de Zandboscross in Deurne, de Ijzeren Man cross in Weert, de Scopiascross in Belfeld en de Molenvencross in Helmond al plaats. Verslagen van deze cross zijn via de links te lezen.

Resultaten voor Scopias

Op de lange cross (9,3 km) kwam Jeroen Hendriks in actie. Met een tijd van 36:51 greep hij net naast het podium en eindigde op een vierde plaats. Ook bij de A-pupillen konden ze het podium bijna ruiken. Jur van Boekholdt liep de 1630 meter in 6:57, maar kwam hiermee 9 seconden te kort voor een derde plaats. Hij eindigde vijfde, alsnog een hele prestatie. Wel op het podium eindigde Jasper Derijk (B-pupil). Met drie seconde voorsprong werd hij derde. Nog iemand die net naast het podium greep was Jip Hendriks van de C-pupillen. Hij eindigde vierde. Vliegensvlug was mini-pupil Raf van Boekholdt. Met een voorsprong van 40 seconden(!) eindigde hij vooraan. Buiten de genoemde atleten liepen er nog veel andere Scopias-toppers mee. Iedereen heeft top gelopen!

De complete uitslag is via deze link te vinden. De volgende en tevens laatste cross van het seizoen is de Leudal Cross in Haelen op 6 maart.

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht