Tweede Athletics Champs wedstrijd voor pupillen

28 juni 2022

Op zondag 26 juni werd de tweede Athletics Champs wedstrijd voor de pupillen gehouden. Deze vond plaats in Helmond. Na veel inspanning én ontspanning kregen alle pupillen een mooie medaille. Met drie keer de winst in de poule was het buiten een leuke en sportieve dag ook nog een succesvolle dag voor Scopias.

Athletics Champs

De eerste Athletics Champs wedstrijd vond plaats in Venray. Het verslag van die wedstrijd vind je hier. Deze tweede wedstrijd vond dus plaats in Helmond. Bij Athletics Champs wordt de atletiek afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Centraal bij Athletics Champs staat uiteraard atletiek. Dit betekent: lopen, springen en werpen waarbij het doel is sneller, hoger en verder te gaan. Elk kind heeft recht op een succesje!

Tweede Athletics Champs wedstrijd

Bij de pupillen ligt de nadruk niet op de individuele prestaties, maar de pupillen verzamelen samen punten voor hun team. Met deze gezamenlijke punten worden binnen de poule de plaatsen 1, 2, 3, en 4 verdeeld. Iedere atleet kan via atletiek.nu zelf de resultaten van de wedstrijden zien, zowel van het team als van zichzelf. Het A pupillen Team 1 werd eerste in de poule met 2173 punten. Het andere team van de A pupillen, team 6, werd 4e in hun poule met 1536 punten. Team 13 van de B pupillen behaalde de eerste plaats in de poule met 2201 punten. Dat was een krappe overwinning, met slechts twee punten verschil met het team op de tweede. Ook bij de mini en C pupillen legde Scopias Atletiek beslag op de eerste plaats van de poule.  Deze jongens en meisjes sleepten samen 2465 punten binnen.

De volgende Athletics Champs wedstrijd vindt plaats op zondag 10 juli in Someren. We wensen alle atleten die dag weer veel sportplezier toe.

Deze wedstrijden zijn alleen te doen met veel inzet van de kinderen, maar ook de inzet van de pupillentrainers en de ouders van de pupillen. Hartelijk bedankt voor de hulp!

« Terug naar het nieuwsoverzicht