Athletics champs wedstrijd in Venray

21 juni 2022

Zondag 19 juni vond de eerste athletics champs wedstrijd in Venray plaats. Scopias stond met 33 pupillen aan de start die ieder voor zich super hun best hebben gedaan om mooie prestaties neer te zetten. Maar wat natuurlijk nog belangrijker was om er een gezellige dag van te maken.

Athletics champs

Bij Athletics Champs wordt de atletiek afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Centraal bij Athletics Champs staat uiteraard atletiek. Dit betekent: lopen, springen en werpen waarbij het doel is sneller, hoger en verder te gaan. Elk kind heeft recht op een succesje!  Jonge pupillen hebben behoefte aan een veilige, geborgen omgeving. Daarnaast kan samen sporten de verbondenheid en het plezier vergroten. Daarom strijden de pupillen in teams tegen elkaar. Het is een veelzijdige wedstrijd, waarbij de lopen, werpen en springen in diverse situaties worden aangeboden. Pupillen hebben een enorme bewegingsdrang: Weinig wachten en veel atletiek is het motto! Diverse onderdelen moeten beoefend kunnen worden in een tijdbestek van maximaal 3 uur. Binnen alle onderdelen moet er de mogelijkheid zijn tot herhaling en verbetering.

Athletics champs wedstrijd in Venray

Alle Scopias atleten zijn met een medaille naar huis gegaan. In poule B was er een derde plek voor de A pupillen met een score van 1649 punten. De A pupillen behaalden in poule C een eerste plek met een score van 2305 punten. In poule D hebben de B pupillen een eerste plek behaald met een score van 2125 punten. En ook het team van de c en mini pupillen hebben in poule F een eerste plek behaald met een score van 2307 punten.

Op zondag 26 juni komen de pupillen in actie in Helmond. Uiteraard houden we je ook daarvan op de hoogte!

« Terug naar het nieuwsoverzicht