Molenvencross in Helmond

9 november 2022

Noord-Brabant werd door de atleten van Scopias onveilig gemaakt in het afgelopen weekend. Een aantal atleten reisde af naar Veghel voor de Krollenloop, maar ook waren er atleten aanwezig in Helmond. Hier vond de Molenvencross plaats.

Volwassenen bij de Molenvencross in Helmond

Er namen twee heren van Scopias deel aan de Molenvencross: Jos Derijk en Jeroen Hendriks. Deze mannen hebben de vereniging trots kunnen maken door beiden een podiumplek te behalen. Jos behaalde de eerste plek bij de lange cross (M40) in een tijd van 35.32. Daarmee is hij in dit seizoen van de Limbra Cross Competitie goed op dreef, sinds hij op 30 oktober in Weert ook de eerste plek haalde. Jeroen behaalde de derde plek op de lange cross (M45) met een tijd van 36.00.

Junioren bij de Molenvencross in Helmond

Luuk Schreurs kwam uit voor de Junioren C en zette een tijd van 12.44 neer.

Bij de jongens Junioren D stonden Noud Kessels, Sem Kusters en Mick Smits klaar om een mooie tijd neer te zetten. Noud behaalde de vierde plek en eindigde hiermee het hoogste van de Scopias atleten. Van de meisjes Junioren D waren Anna van der Velden, Daphne Klomp, Evi van Horck en Yara Bauer aanwezig. Anna zette met een tijd van 5.32 de eerste plek op haar naam. Dit is ook haar tweede overwinning van het seizoen! Daphne, Evi en Yara kwamen na haar over de eindstreep.

Pupillen bij de Molenvencross in Helmond

Scopias behaalt medailles op het podium, maar zij verdienen ook zeker een medaille voor de opkomst. De A pupillen verschenen met elf man sterk in Helmond. De jongens A pupillen die aanwezig waren zijn: Jur van Boekholdt, Jasper Derijk, Brent Smetsers, Daan Beurskens, Evan Schouenberg en Daan Schell. Jur won de Scopiasstrijd én de wedstrijd met een eerste plaats. Jasper volgde snel en behaalde de tweede plaats. Nouk Helmink, Evi Schreurs, Feliene Derijk, Saartje Hendriks en Ysra Bauer zijn de meisjes A pupillen die in Helmond optraden. Nouk was van deze vijf het snelst en behaalde een tijd van 6.22.

Ook de jongste atleten van Scopias waren van de partij. Jip Hendriks (jongens B-pupillen), Myrthe Klomp (meisjes B-pupillen) en Raf van Boekholdt (jongens C-pupillen) zetten hun beste beentje voor in Helmond. Raf won de cross met een tijd van 3.57 en hiermee is hij de derde atleet van Scopias die de tweede overwinning van dit Limbra Cross Competitie seizoen op zijn naam mag schrijven.

Het regent podiums in Helmond

Al met al heeft Scopias in Helmond zes podiumplekken behaald. Maar podium of niet, alle deelnemers mogen trots zijn op zichzelf! Als je benieuwd bent naar de volledige uitslagenlijst, klik dan hier.