Ijzeren Man Cross in Weert

31 oktober 2022

Afgelopen zondag 30 oktober was een prachtige nazomer-dag waarop maar liefst vijf volwassenen, acht junioren en 24 pupillen in het Scopias tenue verschenen aan de start van de Ijzeren man cross in Weert, de eerste van het nieuwe seizoen van de Limbra Cross Competitie.

Volwassenen bij de Ijzeren Man Cross in Weert

Bij de senioren mannen nam Tom Smetsers deel aan de korte cross (4315 meter) welke hij in 18:35 aflegde. Ook Sabrina Aarts nam deel aan deze afstand en was één seconde sneller dan Tom. Bij de lange cross (8925 meter) namen drie Scopias atleten deel: Jos Derijk, Jeroen Hendriks en Tom Smetsers. Tom eindigde met 36:04 op de zesde plaats. Op het podium verschenen Jeroen Hendriks op de tweede plaats en Jos won de lange cross (M40).

Junioren bij de Ijzeren Man Cross in Weert

Bij de junioren C wist Luuk Schreurs van zichzelf te winnen door een mega afstand van 2905 meter af te leggen. Ook tweedejaars C-junior Tijs Rijvers nam hier deel en zette een keurige tijd neer van een 14:14.

Bij de jongens D was het een onderlinge strijd tussen Noud Kessels, Sem Kusters en Mick Smits. Na 2215 meter wist Noud de Scopiasstrijd te winnen, knap gevolgd door Sem en Mick. Aan de start van de meiden D stonden Anna van der Velden, Carmel Schouenberg, Fenna Linssen en Yara Bauer. Anna liep weg en liet de concurrentie ver achter zich. Ze wist hiermee de eerste plek te behalen. De Scopiasstrijd werd knap uitgevochten in de volgorde Carmel, Yara en Fenna. Yara wist op het laatst nog een hele snelle eindsprint eruit te persen!

Pupillen bij de Ijzeren Man Cross in Weert

Onder de A-pupillen was de cross populair, want de opkomst was enorm! Maar liefst 15 atleten verschenen aan de start. Bij de jongens A pupillen waren dit Julian Veenje, Teun van Hees, Daan Beurskens, Evan Schouenberg, Brent Smetsers, Jor van den Munckhof, Jur van Boekholdt en Jasper Derijk. Zij liepen 1145 meter. Jasper en Jur waren het snelst van de groep en eindigde op podium op de tweede en derde plaats, met allebei dezelfde tijd van 4:23!

Bij de meisjes A-pupillen werd ook de 1145 meter gelopen. Hierbij verschenen Yrsa Bauer, Kiki Pala, Saartje Hendriks, Feliene Derijk, Nouk Helmink, Evi Schreurs en Pleun van Woezik aan de start. Pleun was het snelst onder de Scopias dames en won daarmee de Scopiasstrijd!

Bij de B-pupillen verschenen bij de meisjes Nikki Zegers en Merjem Kenjar aan de start voor de 1145 meter. Allebei liepen ze een mooie cross, waar Nikki uiteindelijk iets sneller als Merjem over de finish kwam. Bij de jongens B nam Jip Hendriks deel. Hij greep net naast het podium en werd vierde.

Bij de C pupillen verschenen zes Scopias-atleten aan de start voor de 800 meter. Bij de dames waren dit Nouk van de Munckhof, Yenthe Goertz en Lieve Moerman. Nouk liep een sterke cross, waarbij ze als tweede eindigde op het podium. Bij de jongens namen Raf van Boekholdt, Olivier Veenje en Stef van Hees deel. Raf was al zijn concurrentie te snel af en eindigde bovenaan het podium.

Mooie prestaties bij de Ijzeren Man Cross in Weert

Al met al zijn er dus veel mooie prestaties neergezet door iedereen, waar iedereen trots op mag zijn! De volledige uitslag van de cross vind je hier. De volgende cross is de Molenvencross van 6 november. Uiteraard houden we jullie weer op de hoogte!

« Terug naar het nieuwsoverzicht