Derde competitiewedstrijd voor meisjes junioren D

11 juni 2022

Zaterdag 11 juni vond de derde competitiewedstrijd voor meisjes junioren D plaats in Weert. Anna van der Velden, Rian Janssen, Sarah Ammi, Marijke Schraets, Neomi Peeters, Reham Ktel, Isabel Aerdts en Nadia de Groot zetten in Weert hun beste beentje voor, met begeleiding van de trainers Jill van de Vinne en Lina Vercoulen.

Derde competitiewedstrijd voor meisjes junioren D

Net zoals bij de oudere leeftijdscategorieën wordt ook de meisjes junioren D langzaam overgegaan naar het gebruik van de termen meisjes U14. We zullen in onze artikelen beide benamingen gaan gebruiken.  In poule 63 vond de eerste wedstrijd plaats in Sittard, de tweede wedstrijd in Weert en ook deze derde wedstrijd is in Weert gehouden. De 12 beste teams op landelijk niveau na deze 3 wedstrijden plaatsen zich voor de finale.

Estafette

Net voor half 12 startte de wedstrijd met de estafette. Sarah, Isabel, Reham en Anna kwamen in actie op de 4×60 meter. Samen kwamen ze tot een tijd van 36, 58 seconden.

Looponderdelen

Reham, Rian en Marijke kwamen uit op de 60 meter horden. Reham kwam tot 13,59 seconden, net geen PR. Rian liep een persoonlijk record van13,64 seconden  en Marijke finishte in een persoonlijk record van 13,69 seconden.

Nadia, Isabel en Anna kwamen in actie op de 1000 meter. Anna finishte in een dik persoonlijk record van 3:21,31 minuten. Nadia liep de 1000 meter in een tijd van 3:32,41, ook een persoonlijk record. Isabel liep dik 21 seconden sneller dan haar persoonlijk record en finishte na 3:36,13. De meiden waren met deze uitslagen eerste, derde en vierde op deze 1000 meter.

De looponderdelen werden afgesloten met de 60 meter sprint. Hier kwamen Nadia en Sarah in actie. Nadia sprintte naar een tijd van persoonlijk record van 8,64 seconden en Sarah kwam tot 9,82 seconden, ook een PR.

Werpen

Het eerste werponderdeel was kogelstoten. De 2 kilo kogel werd door Isabel naar 7,70 meter gestoten en Neomi kwam tot 7,91 meter. Op het onderdeel discus kwamen Rian en Neomi in actie. Neomi wierp de 750 gram zware discus naar een persoonlijk record van 17,87 meter. De discus van Rian landde na 14,85 meter, wat ook voor Rian een PR betekende.

Springen

Nadia en Marijke kwamen in actie op het verspringen. Daarbij sprong Nadia een PR van 4,15 meter en Marijke sprong 3,45 meter.

Rian deed mee aan het hoogspringen en zij sprong over 1,15 meter, een evenaring van haar persoonlijk record.

De stand na de derde competitiewedstrijd voor meisjes junioren D

Met deze resultaten eindigden de meiden in hun poule op de derde plaats vandaag. In de landelijke competitie eindigen ze op plaats 57. Voor deze wedstrijd stonden ze op plaats 65, dus ze hebben nog een mooie sprong gemaakt. Helaas mogen ze niet meedoen aan de landelijke finale, maar we kunnen samen terugkijken op een goede competitie. Tijdens deze competitie zagen we een enthousiast en sociaal team, dat samen met hun trainers het beste in zichzelf naar boven haalde. Dat is goed te zien aan de grote hoeveelheid persoonlijke records.

De complete uitslag van deze wedstrijd vind je hier. De uitslag van de competitie is hier te vinden.

« Terug naar het nieuwsoverzicht