Tweede competitiewedstrijd voor meisjes junioren D

14 mei 2022

Zaterdag 14 mei vond de tweede competitiewedstrijd voor meisjes junioren D plaats in Weert. De meiden hadden flink getraind en op deze zonovergoten dag lieten ze zich van hun beste kant zien. Anna van der Velden, Rian Janssen, Sarah Ammi, Ayla Cool, Marijke Schraets, Neomi Peeters, Reham Ktel en Isabel Aerdts zetten in Weert hun beste beentje voor, met begeleiding van de trainers Jill van de Vinne en Lina Vercoulen.

Tweede competitiewedstrijd voor meisjes junioren D

Net zoals bij de oudere leeftijdscategorieën wordt ook de meisjes junioren D langzaam overgegaan naar het gebruik van de termen meisjes U14. We zullen in onze artikelen beide benamingen gaan gebruiken.  In poule 63 vond de eerste wedstrijd plaats in Sittard, deze tweede wedstrijd in Weert en ook de derde wedstrijd zal in Weert worden gehouden. De 12 beste teams op landelijk niveau na deze 3 wedstrijden, plaatsen zich voor de finale.

Estafette

Om 11.40 uur werd de wedstrijd voor de meisjes junioren D gestart met de estafette 4×60 meter. Namens Scopias kwamen Anna, Sarah, Reham en Isabel in actie. Ze liepen naar een tijd van 36,37 seconden en werden daarmee 4e in deze wedstrijd. Het was een flinke verbetering van de tijd van de vorige wedstrijd, toen ze 37,24 liepen.

Looponderdelen

Op de 60 meter horden kwamen Ayla, Marijke en Reham in actie. Marijke kwam tot een tijd van 14,24, Reham liep een persoonlijk record van 13,56 en Ayla snelde in 12,47 seconden over de 76 centimeter hoge horden.

Wat later op de middag vond de 600 meter plaats. Anna, Marijke en Isabel kwamen voor het Scopias team in actie. Anna werd knap tweede op dit onderdeel in een tijd van 1:53,54. De derde plaats was voor Isabel met 1:58,99 en Marijke liep 2:11,80 minuten.

Wat betreft de looponderdelen werd de dag afgesloten met de 60 meter sprint. Anna, Rian en Sarah kwamen op dit onderdeel in actie. Anna liep een PR van 9,86 seconden. Sara liep 10,12 en Rian liep 10,59 seconden.

Werpen

De onderdelen kogelstoten en speerwerpen stonden op het programma tijdens deze tweede competitiewedstrijd voor meisjes junioren D.  Isabel Aerdts en Neomi Peeters kwamen in actie op het kogelstoten. Beiden verbeterden hun persoonlijk record. Isabel stootte de kogel naar 8,56 meter en Neomi naar 7,95 meter.

Bij het speerwerpen was het de beurt aan Reham Ktel en Neomi Peeters. Neomi werd met 18,81 meter tweede van deze wedstrijd. Reham verbeterde haar persoonlijk record naar 16,00 meter.

Springen

Marijke en Sarah kwamen in actie op het onderdeel verspringen. Marijke verbeterde haar PR met 64 centimeter naar 3,77 meter. Daarmee werd ze tweede. Sarah sprong 3,35 meter.  Bij het hoogspringen kwamen Rian en Ayla in actie. Rian sprong over 1,15 meter. Ondanks een pijnlijke knie sprong Ayla over 1,20 meter.

De stand na de tweede competitiewedstrijd voor meisjes junioren D

Met al deze prestaties kwamen de meiden op een vierde plaats in de poule vandaag. Landelijk staat het team nu op een 65e plek. Ze zijn 10 plekken gestegen ten opzichte van de vorige stand.

Op zaterdag 11 juni komen ze weer in actie in Weert tijdens de derde competitiewedstrijd. Uiteraard doen we ook van die wedstrijd verslag op deze website, onze Facebookpagina en ook op onze instagrampagina.

« Terug naar het nieuwsoverzicht