Nederheide Commanderije Cross in Milheeze en Eindklassement Limbra Cross seizoen

6 maart 2023

Sinds oktober zijn onze atleten de deelnemers geweest van de Limbra Cross Competitie. 10 crossen om te laten zien wat zij konden, waarvan afgelopen weekend de allerlaatste in de serie: de Nederheide Commanderije Cross in Milheeze. Nog één keer gaven onze atleten alles wat ze hadden om de laatste puntjes binnen te halen op het eindklassement.

Pupillen op de Nederheide Commanderije Cross in Milheeze

Deze cross viel tegelijk met een andere grote wedstrijd in de regio: de Berden Voorjaarsloop. Daarom waren er maar acht atleten van Scopias aanwezig bij deze cross, die allemaal vielen onder de pupillen. Chapeau voor deze aanwezigheid! Het duo dat uitkwam voor de Jongens Pupillen A waren Jasper Derijk en Brent Smetsers. Jasper haalde een derde plek en Brent bleef net binnen de top tien met een mooie tiende plek. Degenen die aanwezig waren voor de Meisjes Pupillen A waren Fien Houben, Pleun van Woezik, Evi Schreurs en Feliene Derijk. Fien won de strijd onder de Scopiasleden in deze categorie met een mooie derde plek. De laatste twee Scopiasleden die bij deze cross aanwezig waren, vielen onder de categorie Meisjes Pupillen B. Dit waren Josephine de Kaste en Nikki Zegers. Zij belandden allebei in de top 5, met respectievelijk een derde en een vijfde plek.

Eindklassement van de Limbra Cross Competitie

De laatste cross in de competitie betekent ook dat het eindklassement bekend is en dat we dus weten welke Scopias atleten in de prijzen zijn gevallen! De eerste prijswinnaar in onze club is Jos Derijk, die in de categorie M40+ Lange Cross een derde plek behaalde! Jeroen Hendriks pakte in de categorie M45+ Lange Cross de eerste plek en versloeg dus al zijn mede deelnemers. Anna van der Velden (U14 Meisjes) won elke cross waaraan zij deelnam en behaalde zo ook een eerste plek op het eindklassement, al wisten we al een paar crossen geleden dat dit zo zou zijn. In de top vijf van de categorie U10 Meisjes stonden twee Scopias atleten: Josephine de Kaste op de tweede plek en Nikki Zegers op de vijfde plek. Ook in U12 Meisjes waren er twee Scopias atleten in de prijzen gevallen, namelijk Pleun van Woezik met een vierde plek en Fien Houben met een vijfde plek. Raf van Boekholdt belandde tijdens zijn deelnames aan de crossen steevast op het podium en behaalde hierdoor in de categorie U9 Jongens de eerste plek. Tot slot deed Scopias het ook goed in de categorie U12 Jongens, met een eerste plek voor Jasper Derijk en een tweede plek voor Jur van Boekholdt.

Einde van het seizoen

Dat was hem dan, het Limbra Cross Seizoen. Voor een volledig overzicht van het eindklassement klik je hier. Wij zijn supertrots op alle atleten die hebben deelgenomen aan deze competitie, of het één race was of allemaal, prijs of geen prijs.. De deelname en het plezier is het allerbelangrijkste!

« Terug naar het nieuwsoverzicht