Competitie mannen U18-U20 in Vught

12 juni 2022

Zondag 12 juni vond de derde wedstrijd in de poulefase van de competitie mannen U18-U20 plaats in Vught. De jongens zetten hun beste beentje voor en lieten zien tot welke prestaties zij in staat zijn, onder andere door het verbeteren van persoonlijke records.

Competitie mannen U18-U20

De competitie bestaat uit 3 wedstrijden en (mits geplaatst) de finale. De wedstrijden zijn op 10 april in Uden, op 15 mei in Oss en op 12 juni in Vught. De beste 12 teams plaatsen zich voor de landelijke finale op 4 september. Het Scopias team bestaat door blessures uit te weinig atleten om mee te strijden om de finaleplaatsen. Ze tonen zich wel prominent op de diverse onderdelen. Vandaag kwamen Riks, Rick, Jayden en Thomas in actie in Vught.

Looponderdelen

Op de 100 meter sprint kwam Riks Pollen in actie en hij sprintte naar een tijd van 11,93 seconden. Thomas Aerdts kwam uit de op de 800 meter. Hij finishte na 2:04,49 minuten. Jayden Zanders liep de 1500 meter in een tijd van 4:38,42 minuten.

Werpen

Rick Faassen nam deel aan discuswerpen en kogelstoten. Zijn discus landde na 33,82 meter.  Hij stootte zijn kogel naar 11,83 meter. Jayden Zanders nam voor het eerst deel aan het onderdeel kogelslingeren. Hij slingerde zijn 5 kilo zware kogel naar 25,46 meter. Uiteraard is dit een persoonlijk record voor Jayden.

Springen

Thomas Aerdts nam deel aan het hoogspringen. Hij sprong over 1,70 meter, een flinke verbetering van zijn persoonlijk record.

Estafette

Riks, Thomas, Jayden en Rick liepen de 4×100 meter estafette in een tijd van 47,74 seconden.

Afsluiting competitie mannen U18-U20

Na deze goede prestaties zit de competitie mannen U18-U20 er helaas op voor dit team. In hun poulewedstrijd van vandaag behaalden ze een vierde plek met een team van slechts vier atleten. Deze junioren zullen komend weekend ook in actie komen op het Nederlands Kampioenschap junioren U18 en U20.