Competitie jongens junioren U18-U20 in Oss

16 mei 2022

Zondag 15 mei vond de competitie jongens junioren U18-U20 in Oss plaats. Helaas was het deze wedstrijd niet mogelijk om een compleet team op te stellen. Door blessures en zieken kunnen de jongens zich niet laten zien zoals ze graag zouden willen. Jayden Zanders, Thomas Aerdts en Jio Classen kwamen in actie namens Scopias en lieten de klasse van hun team zien. Ze werden aangemoedigd door de meegereisde geblesseerden, ouders en andere toeschouwers.

Competitie jongens junioren U18-U20

De competitie bestaat uit 3 wedstrijden en (mits geplaatst) de finale. De wedstrijden zijn op 10 april in Uden, op 15 mei in Oss en op 12 juni in Vught. De beste 12 teams plaatsen zich voor de landelijke finale op 4 september. Het team bestaat uit Seppe Swinkels (1e jaars U18), Thomas Aerdts (1e jaars U18), Jayden Zanders (1e jaars U18), Jio Classen (1e jaars U18), Riks Pollen (1e jaars U20), Finn van de Klundert (1e jaars U18) en Rick Faassen (1e jaars U20). Het team wordt getraind door Saskia Helmink en Hubertine Jacobs en de teamleider is Annette Swinkels.

Het ScopiasĀ  team bestaat dus uit zeven jongens, die samen alle onderdelen voor hun rekening nemen. Veel andere teams bestaan uit 10 of 11 atleten, waardoor ze meer kunnen verdelen. Dit is ook meteen de reden waarom ze deze keer niet vol voor de winst konden gaan. Vier van de zeven atleten waren afwezig door blessureleed of ziekte.

Thomas Aerdts

Het eerste onderdeel voor Thomas was de 110 meter horden (91 cm). Hij liep een tijd van 17,00 seconden, wat goed is voor een persoonlijk record en een tweede plaats. Daarna nam Thomas deel aan het onderdeel 2000 meter steeple chase. Hij liep een persoonlijk record en clubrecord van 7:21,37 minuten en werd daarmee derde. Tot slot kwam Thomas nog in actie op de 400 meter. Ook daar liep hij een persoonlijk record, in de tijd van 54,06 seconden. Dit was goed voor een vierde plaats.

Jayden Zanders

Jayden kwam als eerste in actie op het onderdeel hoogspringen. Hij sprong over 1,55 meter. Zijn tweede onderdeel was de 400 meter. In een persoonlijk record van 55,52 seconden legde Jayden die afstand af. Het laatste onderdeel was de 1500 meter, waar hij derde werd in een tijd van 4:37.98.

Jio Classen

Voor Jio begon de wedstrijd met het kogelstoten. Hij stootte naar een afstand van 8,15 meter, een persoonlijk record. Bij het speerwerpen kwam Jio wederom tot een persoonlijk record, met 29,38 meter. Ook op zijn laatste onderdeel haalde Jio een PR. Op de 1500 meter liep hij een tijd van 5:14,49.

Competitie

Met deze geweldige prestaties van slechts drie atleten, kwam team Scopias jongens evengoed nog tot een puntenaantal van 3440 punten. Heel knap gedaan. Het is helaas niet mogelijk om zo in de tot van de competitie mee te blijven draaien. Na de geweldige eerste wedstrijd en deze wedstrijd met een uitgekleeed team staan ze nu op een 50e plaats. De volgende wedstrijd vindt plaats op 12 juni in Vught. Hopelijk staat er dan weer een compleet team om samen te strijden voor de dagwinst.

Uiteraard doen we ook van die wedstrijd weer verslag op onze website, onze Facebookpagina en ook op Instagram.

« Terug naar het nieuwsoverzicht