Zandboscross in Deurne

29 november 2022

Na een week pauze te hebben genomen, was de Limbra Cross competitie dit weekend weer terug van weggeweest met de Zandboscross (hé, dat rijmt) in het Brabantse Deurne.

Masters op de Zandboscross in Deurne

Jos Derijk (M40), Tom Smetsers (M40) en Jeroen Hendriks (M45) waren de mannen die meededen aan deze cross. Ze liepen de lange cross. Een duo dat al vaker naast elkaar belandde op het podium, maakte dat dit weekend wederom waar. Jos en Tom behaalde respectievelijk een eerste en tweede plaats. Voor Jos is dit de vierde overwinning in dit Limbra Cross seizoen. En dat is knap, want de Zandboscross was ook de vierde cross! Ook Jeroen behaalde een zilveren plak met een tijd van 35.24.

Senioren op de Zandboscross in Deurne

Bij de senioren verschenen er ook drie atleten in een Scopias tenue aan de start van de korte cross. Dit waren Luke Heijnen en, wederom, Tom Smetsers voor de heren en Sabrina Aarts voor de dames. Sabrina behaalde een derde plek en mocht het podium toetreden. Luke verscheen iets sneller dan Tom over de eindstreep.

Junioren op de Zandboscross in Deurne

De junioren hebben al vaker de aanwezigheidsprijs gewonnen tijdens deze competitie. Deze zondag was dat niet minder waar. Met wel 26 man sterk reisden zij af naar Deurne. Luuk Schreurs kwam uit voor de Jongens Junioren C en zette een tijd van 14.59 neer.

Voor de Jongens Junioren D stonden Sem Kusters, Noud Kessels en Mick Smits paraat. Sem liet zijn clubgenoten achter zich en kwam van de drie als eerste over de eindstreep.

Bij de Meisjes Junioren D namen Anna van der Velden, Daphne Klomp, Carmèl Schouenberg, Evi van Horck, Sterre Venhorst, Yara Bauer en Fenna Linssen deel. De dames hebben allemaal een mooie tijd neer mogen zetten en Anna behaalde de eerste plek. Ook voor Anna is dit de vierde overwinning, chapeau!

De vijf heren die deelnamen uit de Jongens Pupillen A klasse waren Jur van Boekholdt, Jasper Derijk, Daan Beurskens, Daan Schell en Evan Schouenberg. Jur en Jasper behaalden een tweede en derde plek, waarmee ze op het podium eindigden.

Voor de Meisjes Pupillen A verschenen Pleun van Woezik, Nouk Helmink, Saartje Hendrinks, Evi Schreurs, Feliene Derijk en Ysra Bauer. Pleun behaalde met een tijd van 6.08 de derde plaats op deze cross.

De Meisjes Pupillen B die in Deurne aanwezig waren, waren Josephine de Kaste, Myrthe Klomp en Nikki Zegers. Josephine won de Scopiasstrijd en behaalde de tweede plek.

Voor de Pupillen C was Raf van Boekholdt er voor de jongens en Yenthe Goertz voor de meisjes. Raf behaalde een tweede plek en Yenthe eindigde als zevende.

Mooie resultaten

Al met al zijn er veel goeie resultaten behaald op deze zondag. Op de afbeeldingen ziet u een aantal podiums die gevuld zijn met Scopias tenues: leuk om even doorheen te scrollen!

 

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht