Wedstrijdprogramma 2022

31 maart 2022

Het complete wedstrijdprogramma voor 2022 staat online! Je vindt alle wedstrijden die Scopias dit jaar organiseert in de agenda.

Na een aantal moeilijke jaren, met een wedstrijdprogramma dat regelmatig verstoord werd vanwege Coronamaatregelen, probeert Scopias Atletiek voor 2022 weer een volwaardig programma op te tuigen waarin meerdere groepen sporters aan hun trekken komen. Of je nu houdt van wandelen, hardlopen of liever gaat voor de traditionele atletiekonderdelen, er is voor ieder wat wils. Uiteraard alles onder voorwaarde dat we niet geconfronteerd worden met nieuwe beperkingen.

Het programma begint dit jaar met de Paastrimtombola. Een gezellig evenement op Paaszaterdag. Nadat dit evenement enkele jaren niet is georganiseerd staat die nu weer op de agenda. Op zaterdag 16 april is iedereen welkom om vanaf 13.00 uur rondjes te lopen op de atletiekbaan. Elke ronde staat gelijk aan een stempel en elke 2e stempel levert een tombolalootje op waarmee je kans maakt op leuke prijsjes. En kinderen hebben altijd prijs.

Op zondag 24 april staat de 16e editie van de Berden Voorjaarsloop op het programma. Na herhaalde verschuivingen gaan we ervan uit dat een groot aantal lopers eindelijk aan de start kunnen staan bij College Den Hulster. Er is een keur aan wedstrijden voor alle typen deelnemers en leeftijdsklassen. Het eerste startschot klinkt rond 10.40 uur. Nieuw is dat daags voor dit evenement, dus op zaterdag 23 april, de Berden Voorjaarswandeltocht wordt georganiseerd. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden, variërend van 7,5 tot 25 km. Alle afstanden gaan door de schitterende natuurgebieden Egypte en de Tegelse Steilrand. Ook voor dit evenement is College Den Hulster de centrale plek van waaruit alle gebeurt.

In 2019 organiseerde Scopias Atletiek weer een avondwedstrijd. Ook voor dit jaar staat die op het programma, als onderdeel van een serie wedstrijden bij verenigingen uit de regio. Dit evenement staat gepland voor donderdagavond 30 juni. De aanvangstijd is 19.00 uur en staat open voor wedstrijdatleten vanaf junior D. Bij deze wedstrijd is ET aanwezig.

Alweer voor de 9e keer organiseert Scopias Atletiek op de eerste donderdag van september de Tuënke Janssen Mijl. Deze kuitenbreker staat erom bekend dat je na de inspanning altijd wordt beloond met een glaasje fris, of iets anders lekkers, bijvoorbeeld met een wit kraagje. Ook kunnen de lopers deelnemen aan een BBQ.

Normaal gesproken blijven de Scopiasatleten de laatste zaterdag van september in Venlo om deel te nemen aan de clubdag. Beter bekend als de Scopias clubkampioenschappen. Dit jaar schuiven we echter één weekje door naar zaterdag 1 oktober. Dan wordt in alle categorieën gestreden voor de titel ‘clubkampioen 2022’. Zet deze datumdus meteen in je agenda en mis hem niet.

De laatste wedstrijd van dit jaar vindt plaats op zondag 6 november. Dan vindt de 2e Scopiascross plaats. Na enkele jaren Maalbeek zijn we in 2021 uitgeweken naar de Molenbeek, met de tennisvereniging aan de Windhond als uitvalsbasis. Of dat in 2022 weer zo is, is nog onderwerp van discussie. Door enkele leden van de vereniging is een zoektocht gestart of er mogelijk nog mooiere routes uitgezet kunnen worden. Belangrijk is om de website daarom in de gaten te houden. De Scopiascross is onderdeel van de Limbra Cross Competitie.

Een wedstrijd die je mogelijk mist is de inmiddels bekende Scopiastrail. Door alle maatregelen kwam het voorjaar van 2022 te vroeg om dit evenement organisatorisch rond te krijgen. De trail staat wel al op de agenda voor 2023, dus je kunt de datum alvast reserveren.

Het organiseren van wedstrijden staat of valt met de beschikbaarheid van vrijwilligers. Wil je graag een bijdrage leveren aan dit programma, meld je dan bij een van de commissies. Weet je niet wie dat zijn, stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@scopias.nl of juco.scopias@gmail.com dan word je van daaruit doorverwezen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht