Wedstrijd scopias 18-4-2021

24 april 2021
Vele nieuwe records op interne wedstrijd Scopias juniorenOnder een aangenaam voorjaarszonnetje is op zondag 18 april 2021 een interne wedstrijd voor de junioren en senioren van Scopias gehouden. Deze interne wedstrijd van Scopias Atletiek leverde heel veel persoonlijke records op, maar ook 7 clubrecords en zelfs een officieus Nederlands record. Op deze dag waren de atleten van de junioren D1 en D2, de ABC basis, de ABC plus en selectie baanatletiek en MILA aanwezig. Een mooie, sportieve dag met veel inzet, sportiviteit en plezier.

Maar liefst 7 clubrecords werden verbroken op deze dag. Audrey Jacobs verpulverde het clubrecord op het kogelslingeren vrouwen U18. Ze zette een wereldafstand en officieus Nederlands record neer met 68,85 meter met de 3 kilo slingerkogel. Op de 4 x 100 meter estafette vrouwen U18 zetten Jools van de Klundert, Lina Vercoulen, Bente Jacobs en Mette Jacobs een nieuw clubrecord in een tijd van 52,13 seconden.
Op het onderdeel polsstokhoogspringen verbeterde Denice Jacobs het clubrecord van de vrouwen senioren naar 2,30 meter. Seppe Swinkels sprong bij het verspringen naar het clubrecord jongens junioren C met 6,04 meter. Rick Faassen schreef twee nieuwe clubrecords bij de jongens U18 op zijn naam: bij het kogelstoten kwam hij tot 13,03 meter en bij discus tot 39,60 meter. Bij hink stap sprong kwam Jools van de Klundert tot 10,54 meter, een clubrecord bij de meisjes junioren C.

Naast al deze topprestaties sneuvelden tientallen persoonlijke records. Het was een mooie start van dit buitenseizoen, waarin we hopelijk nog vele officiële wedstrijden kunnen doen. Hierbij een mooie impressie van deze wedstrijd, met dank aan Corné Jacobs voor het maken van deze mooie beelden.

Een uitgebreider verslag volgt nog op de website van Scopias.

« Terug naar het nieuwsoverzicht