Venlo geeft Racerunners in bruikleen

5 mei 2021
 

Scopias Atletiek is in samenwerking met Iedereen kan Sporten Noord-Limburg en de gemeente Venlo gestart met Racerunning. In dat kader heeft de gemeente 6 Racerunners in bruikleen gegeven aan Scopias Atletiek.

Venlo geeft Racerunners in bruikleen

Met deze Racerunners kan een groep van 10 kinderen met een lichamelijke beperking wekelijks rennen op de atletiekbaan van Sportpark Vrijenbroek. Wethouder Vervoort en wethouder Schatorjé waren afgelopen zaterdag aanwezig voor het startschot.

Iedereen moet mee kunnen doen door middel van sport en bewegen. Bewegen is fysiek en sociaal voor volwassenen en kinderen belangrijk, maar lang niet altijd vanzelfsprekend. De gemeente Venlo wil met deze Racerunners een bijdrage leveren om bewegen voor iedereen toegankelijk te maken en drempels weg te nemen voor mensen met een beperking. Door het in bruikleen geven van 6 Racerunners aan Scopias Atletiek kunnen meer kinderen met een beperking in teamverband sporten en blijven de sporthulpmiddelen ook beschikbaar voor de kinderen.

“Het is geweldig dat we deze kinderen op deze manier kunnen helpen. Beweging is ontzettend belangrijk voor hun gezondheid,” zegt wethouder Schatorjé (Zorg en Welzijn). “En de Racerunners maken zoveel meer mogelijk voor deze kinderen,” vult wethouder Vervoort (Sport) aan. “Maar ook het sociale aspect, dus plezier maken met andere kinderen, is zeker zo belangrijk.”

De sport Racerunning beoefen je op een frame met drie wielen, een zadel, een stuur en een borststeun. Met je voeten kun je je voortbewegen, waardoor mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen. De kinderen genieten van de snelheid van het rennen en het feit dat ze samen met andere kinderen kunnen sporten.

 

 

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht