Update coronamaatregelen

28 januari 2022

Beste Scopias-leden,

 

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 25 januari 2022, kunnen wij weer iets positiefs melden.

 1. De belangrijkste maatregelen voor de sport vanaf 26 januari 2022:
 • Buiten sporten is voor alle leeftijden en op alle momenten toegestaan.
 • Voor alle binnenfaciliteiten op de buitensportaccommodaties geldt voor mensen vanaf 18 jaar een CTB-plicht.
 • Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje als je naar binnen gaat.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling als om wedstrijden tegen andere clubs.
 • Wedstrijden na 22:00 uur zijn toegestaan, zonder publiek en horeca.
 • Onderlinge wedstrijden (van dezelfde club) zijn in alle leeftijdscategorieën toegestaan.
 • Voor atleten vanaf 18 jaar en ouder geldt: 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat voor de aard van de sport niet mogelijk is.
 • Zonder Corona Toegangsbewijs kan gebruikt worden gemaakt van de afhaalfunctie in sportkantines.
 • De horeca moet om 22:00 uur sluiten.
 1. Wat betekenen deze maatregelen voor Scopias en hoe moeten wij hiermee omgaan?
 • Sportpark Vrijenbroek is weer gewoon geopend

Er gelden weer de normale trainingstijden.

 • Mondkapje verplicht vanaf 13 jaar

Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje als je naar binnen gaat. Dit geldt ook al je maar ‘even’ binnen hoeft te zijn!

 • Publiek bij wedstrijden en training

Er is weer publiek toegestaan op Sportpark Vrijenbroek tot 22:00 uur.

 • De kantine is weer open

De kantine is weer geopend tot uiterlijk 22:00 uur.

 • Gebruik kantine

Er geldt voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder te allen tijde een verplichte CTB-check op het moment dat je de kantine bezoekt en daar vervolgens plaats neemt.  Als je in de kantine zit, mag het mondkapje af. Zodra je je verplaatst in de kantine, zet je je mondkapje op.

Een drankje of versnapering binnen kopen om dit vervolgens buiten op te drinken of te eten kan zonder verplichte CTB-check, in dat geval is wel een mondkapje verplicht. Dit geldt ook voor alle overige situaties waarvoor je ‘even’ in de kantine moet zijn.

 • Gebruik kleedlokalen/douches

Er mag tot nader bericht geen gebruik meer worden gemaakt van de kleedlokalen/douches. Dit heeft te maken met het niet goed kunnen organiseren van de CTB-check. Het is voor Scopias niet mogelijk om een goede controle te organiseren met betrekking tot het gebruik van de kleedlokalen/douches.

Een dergelijke controle vergt téveel inspanning van onze vrijwilligers. Daarnaast maken ook andere partijen gebruik van de kleedlokalen/douches zodat het niet duidelijk is wie, wanneer, waar voor verantwoordelijk is.

 • Gebruik toiletten

Voor het gebruik van de toiletten geldt GEEN verplichte CTB-check. Iedereen kan dus gewoon gebruik maken van de toiletten (er geldt ook GEEN verplichte CTB-check op het moment dat je de hal inloopt waar de toiletten gelegen zijn).

Iedereen vanaf 13 jaar en ouder is verplicht een mondkapje te dragen als men naar binnen gaat. Dit geldt dus ook als je gebruik maakt van het toilet.

 • Gebruik van de hal

Het is niet toegestaan jassen, tassen en/of andere spullen in de hal neer te leggen of op te hangen. De spullen die je niet gebruikt tijdens de training, kunnen worden neergelegd onder het afdak.

 • Gebruik afdak aan de voorkant van de kantine

Het afdak aan de voorkant van de kantine is op dit moment niet in gebruik als buitenterras. Alle tassen en/of overige spullen kunnen daarom daar tijdens de training worden neergelegd gedurende de periode dat de kleedlokalen niet mogen worden gebruikt. De spullen liggen onder het afdak veilig. Er is vanuit de kantine goed zicht op alles wat onder het afdak gebeurt.

 • Gebruik krachthonk Scopias

Er mag weer getraind worden in het krachthonk.

Er geldt voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder een verplichte CTB-check voor het gebruik van het krachthonk van Scopias. Deze ruimte wordt beschouwd als binnensportruimte.

Het mondkapje mag tijdens het trainen worden afgezet in het krachthonk.

 1. Overige nuttige links en contacten

Naast bovenstaande regels gelden te allen tijde de regels zoals die op www.rijksoverheid.nl zijn gepubliceerd. Wij gaan ervan uit dat iedereen deze website regelmatig raadpleegt en de regels naleeft die door de rijksoverheid worden opgelegd.

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we jullie naar onderstaande websites:

 1. Tot slot: Houd je aan de maatregelen!

Het is fijn dat iedereen weer gewoon mag/kan trainen. Wij beseffen ons echter ook goed dat bepaalde maatregelen, zoals de mondkapjesplicht en de CTB-plicht, niet prettig zijn. Maar hoe wij het ook wenden of keren, deze maatregelen hebben ook betrekking op ons. Wij vragen dan ook aan iedereen zich aan de regels te houden en medewerking te verlenen aan onze vrijwilligers als zij daarom vragen. Alleen op deze manier blijft het mogelijk om onze mooie sport te blijven beoefenen. De Corona-maatregelen dragen we samen!

Mochten er vragen zijn n.a.v. deze informatiebrief, neem dan gerust contact op met Roel van der Velden (06 418 55 726).

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Scopias Atletiek

« Terug naar het nieuwsoverzicht