Swift Cross in Swalmen

14 december 2022

Als laatste cross van 2022 stond afgelopen weekend de Swift Cross in Swalmen op het programma. De atleten van Scopias zette ondanks de kou hun beste beentje voor!

De korte en lange cross bij de Swift Cross in Swalmen

Voor de mannen verschenen Jos Derijk (M40+), Ralph Scherjon (M40+), Tom Smetsers (M40+), Jeroen Hendriks (M45+), Jack Boots (M50+) en Pascal Hondselmans (M50+) aan de start van de lange cross. Maar liefst drie van hen wisten een tweede plaats te bemachtigen! Dit waren Jos, Jeroen en Jack. Hopelijk zien we deze versie van de 3JS nog vaker op het podium! Ralph Scherjon eindigde ook op het podium. Hij werd derde.

Bij de korte cross verschenen Sabrina Aarts, An van der Sterren en wederom Tom Smetsers aan de start. Sabrina liep een tijd van precies 20 minuten en haalde daarmee de eerste plaats!

Junioren bij de Swift Cross in Swalmen

Luuk Schreurs (Junior C) was de enige Scopias atleet die deelnam aan de 3000 meter in Swalmen. Hij eindigde hier met een tijd van 14.51.

Bij de Jongens Junioren D kwamen Noud Kessels en Mick Smits in actie. Noud liep een mooie 7.45 en eindigde daarmee op het podium met een tweede plaats. Voor de Meiden Junioren D waren het Anna van der Velden, Sterre Venhorst en Yara Bauer die aan de start verschenen. Anna was haar competitie wederom te snel af en is daarmee dit crossseizoen nog steeds onverslagen! Ga zo door Anna!

Pupillen bij de Swift Cross in Swalmen

Zoals iedere cross dit seizoen waren de A-pupillen weer goed vertegenwoordigd in Swalmen. Met veertien man sterk verschenen zijn aan de start. Voor de jongens waren dit Jasper Derijk, Jur van Boekholdt, Brent Smetsers, Daan Beurskens, Daan Schell, Evan Schouenberg en Berend Rongen. Jasper Derijk was het snelst van allemaal en haalde met zijn tijd van 6.40 de gouden plak binnen.

Bij de meiden van de A-pupillen waren het Pleun van Woezik, Nouk Helmink, Feliene Derijk, Evi Schreurs, Saartje Hendriks, Kiki Pala en Yrsa Bauer. Pleun won de strijd onder de Scopias-atleten en liep een tijd van 4.11, kort gevolgd door Nouk die slechts 3 seconden later over de finish kwam.

Voor de B-pupillen kwam bij de jongens Ruben Nicolas Schutgens in actie. Hij eindigde met een 10.57. Bij de dames verschenen Josephine de Kaste, Nikki Zegers en Emma Sophie Schutgens aan de start. Josephine greep nét naast de winst en eindigde als tweede, nog steeds goed voor een zilveren plak!

Bij de C-pupillen verscheen Yenthe Goertz als enige Scopias-dame aan de start. Zij liep daar een nette 7.17. Bij de jongens verscheen Raf van Boekholdt aan de start. Hij had het tempo er goed inzitten, wat hem de tweede plek opleverde. Bij de mini-pupillen was het Luc Zeegers die de derde plaats binnenhaalde.

Tijd voor een korte pauze

De Swift Cross in Swalmen is de laatste cross van 2022, even tijd voor een korte crosspauze dus. Als volgende cross staat op 8 januari de Jaspercross is Asten op het programma. Uiteraard houden we jullie weer op de hoogte van alle prestaties van de Scopias-atleten!

« Terug naar het nieuwsoverzicht