Succesvol NK U18 en U20

14 september 2021

De junioren van Scopias hebben top gepresteerd op het NK U18 en U20 in Amersfoort. Met 1 gouden , twee zilveren en 2 bronzen medailles, diverse top 10 noteringen, clubrecords en persoonlijke records kunnen we wel spreken van een heel succesvol weekend.

Vrijdag 10 september: dag 1 NK U18 en U20

Om 16.18 uur werd het NK voor Scopias afgetrapt door Riks Pollen op de 100 meter sprint heren U18. Hij werd 20e in een tijd van 12,17 seconden.
De volgende atlete die in actie kwam was Bente Jacobs (junior C – 1e jaars) Ze plaatste zich op de 100 meter sprint voor de halve finale en later voor de finale. Daar scoorde ze optimaal en werd in een tijd van 12,68 knap derde! Hierbij een opname van deze finale met Bente in baan 1.
Op het onderdeel kogelslingeren vrouwen U18 kwamen Audrey Jacobs (U18 – 2e jaars) en Livana Peeters (U18 -1e jaars) uit. Livana verbeterde haar persoonlijk record naar 34,02 meter en werd daarmee 11e. Audrey won met grote voorsprong op de concurrentie met een afstand van 64,31 meter.
Seppe Swinkels (C junior – 2e jaars) kwam uit op het verspringen. Met 5,70 meter werd hij 12e. Op de 400 meter horden vrouwen U18 viel Mette Jacobs (U18 – 1e jaars) helaas geblesseerd uit. Het slotnummer van de dag was de 800 meter vrouwen U18, waar Isis Levels (U18 – 1e jaars) aan deelnam.  Isis liep gedurfd en tot de 700 meter kon ze prima mee en lag zelfs derde. Helaas waren de laatste meters te zwaar en werd ze 4e in haar serie. In totaal werd ze 16e in een tijd van 2:23,43, 5 seconden sneller dan op de vorige wedstrijd.

Zaterdag 11 september: dag 2 NK U18 en U20

Deze dag begon voor Scopias om 13.42 uur met de serie 400 meter vrouwen U18, waar Lynn Behnke (U18 – 1e jaars) als eerste finshte en zich zo direct kwalificeerde voor de halve finale. In die halve finale plaatste ze zich in een tijd van 58,42 seconden als eerste voor de finale, die op zondag plaatsvindt.
Bij het kogelstoten vrouwen U18 stootte Audrey Jacobs (U18 – 2e jaars) naar een afstand van 14,75 meter. Met de verbetering van haar eigen clubrecord greep ze de zilveren plak.
Bij het hinkstapspringen vrouwen U18 stonden twee Scopias atletes op de startlijst: Jools van de Klundert (C junior – 2e jaars) en Lina Vercoulen (U18 – 2e jaars). Met een verbetering van haar eigen clubrecord naar 10,83 meter sprong Lina naar een 6e plek. Jools eindigde op een 10e plek met een afstand van 9,85 meter.
Rick Faassen (U18 – 2e jaars) nam deel aan het speerwerpen heren U18, waar hij met een worp van 44,56 meter op een 9e plaats eindigde.

Zondag 12 september: Dag 3 NK U18 en U20

De dag startte met een bronzen medaille voor Rick Faassen op het hinkstapspringen heren U18. Hij sprong 12,28 meter, een persoonlijk record. Finn van de Klundert (C junior 2e jaars). Finn werd 8e met een afstand van 11,26 meter. Later op de dag deed Rick ook nog mee aan discus en kogel. Bij discus werd hij 15e met een afstand van 36,54 meter. De kogel stootte hij naar 12,74 meter, goed voor een 11e plaats.
Lynn Behnke (U18 – 1e jaars) wist de zilveren medaille te winnen op de 400 meter sprint vrouwen U18 in een tijd van 57,29 seconden. Op dit filmpje de finale van de 400 meter vrouwen U18, met Lynn in baan 4.
Op de 200 meter heren U18 plaatste Seppe Swinkels (C junior 2e jaars) zich voor de halve finale. Hij werd daarin 8e in een persoonlijk record van 23,43 seconden. Sofie Bos (C junior – 1e jaars) liep de 2000 meter steeple vrouwen U18. Met een tijd van 9:01, 65 werd ze 7e. Deze tijd is tevens een clubrecord voor Scopias. Op de 5000 meter heren U20 kwam Jarno Alberts (U20 – 1e jaars) tot een tijd van 16:43,37, een 9e plek.
Noah Holten kwam uit op de 3000 meter heren U18. Hij liep 9:28,96 en werd daarmee 11e. Een knappe prestatie, aangezien Noah de week voor het NK ziek was geweest en op vrijdag de 800 meter al had moet laten schieten.

Nationale D spelen in Amsterdam

In Amsterdam vonden de Nationale D Spelen plaats, het officieuze NK voor D junioren. D1 junior Neomi Peeters werd 10e op discus met een afstand van 16,63. Ook op speer werd ze 10e met een afstand van 19,71 meter. Op beide onderdelen een persoonlijk records voor Neomi.
Geniet van de foto’s van deze dagen. Een groot aantal foto’s is gemaakt door Harry van ’t Veld en worden hier met toestemming geplaatst.