Succesvol NK junioren U18 en U20

21 juni 2022

Op 17, 18 en 19 juni vond in Amsterdam het NK junioren U18 en U20 plaats. Het werd een succesvol weekend voor de atleten van Scopias. Audrey Jacobs werd Nederlands Kampioen kogelslingeren U20 vrouwen. C junior Bente Jacobs werd tweede op de 100 meter sprint U18 vrouwen.

Naast deze podiumplaatsen waren er diverse persoonlijke records.

NK junioren vrijdag 17 juni 2022

Sprintster 𝗕𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗝𝗮𝗰𝗼𝗯𝘀 kwam in actie op de 100m U18 vrouwen. Zij won haar serie in een tijd van 12,36 seconden en plaatste zich zo rechtstreeks voor de halve finale. In de halve finale liep Bente 12,38 en ging daarmee makkelijk door naar de finale.
In de finale veroverde C junior Bente het zilver in een tijd van 12,27 seconden.
𝗥𝗶𝗸𝘀 𝗣𝗼𝗹𝗹𝗲𝗻 kwam in actie op de 100m U20 mannen. Hij liep een tijd van 11,96 seconden, goed voor een 34e plaats.
Het volgende onderdeel was kogelslingeren U18 vrouwen, waarop 𝗟𝗶𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗣𝗲𝗲𝘁𝗲𝗿𝘀 in actie kwam. Haar verste worp was 35,74 meter, goed voor de 11e plaats.
𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝗔𝗲𝗿𝗱𝘁𝘀 stond aan de start van de 800m U18 mannen. Zijn eindtijd was 2:04,83 minuten, waarmee hij 20e werd.
Deze vrijdagavond werd voor Scopias afgesloten door 𝗗𝗮𝗻𝗶𝗾𝘂𝗲 𝗪𝗶𝗹𝗹𝗲𝗺𝘀𝗲𝗻, die de 3000m U18 vrouwen liep. Met een dik persoonlijk record van 13:26,62 werd ze 14e.

NK junioren zaterdag 18 juni 2022

Werpster 𝗔𝘂𝗱𝗿𝗲𝘆 𝗝𝗮𝗰𝗼𝗯𝘀 kwam uit op het onderdeel kogelslingeren U20 vrouwen. De 18-jarige Veldense verbeterde haar persoonlijk record ruim en zette een nieuw Nederlands record U20 en U23 met een afstand van 63,52 meter. Daarmee staat ze ook op de eerste plaats op de ranglijst van dit seizoen bij de senioren. Op de wereldranglijst U20 van dit seizoen is ze gestegen naar plaats 5.
𝗟𝘆𝗻𝗻 𝗕𝗲𝗵𝗻𝗸𝗲 startte op de 400m U18 vrouwen en werd in haar serie eerste in een tijd van 1:00,39. Hiermee plaatste ze zich voor de halve finale later op de dag. Daar liep ze een tijd van 58,56 seconden, waarmee ze zich verzekerde van een plek in de finale op zondagmiddag.
Ook 𝗦𝗲𝗽𝗽𝗲 𝗦𝘄𝗶𝗻𝗸𝗲𝗹𝘀 startte op de 400m, maar dan bij de U18 mannen. Hij werd tweede in zijn serie in een tijd van 53,52 seconden en plaatste zich daarmee voor de halve finale. Daar liep hij een persoonlijk record van 52,17 seconden, waarmee hij als derde van zijn serie doorgaat naar de finale op zondag.

NK junioren zondag 19 juni 2022

𝗟𝘆𝗻𝗻 𝗕𝗲𝗵𝗻𝗸𝗲 had zich zaterdag al geplaatst voor de finale 400m U18 vrouwen. De 17-jarige Belfeldse liep op haar verjaardag naar de tweede plek in een tijd van 57,33 seconden. Ook 𝗦𝗲𝗽𝗽𝗲 𝗦𝘄𝗶𝗻𝗸𝗲𝗹𝘀 had zich geplaatst voor de finale van de 400m, in de categorie U18 mannen. Hij snelde naar de finish in een dik persoonlijk record van 51,21 seconden, goed voor een 4e plek.
𝗟𝗶𝗻𝗮 𝗩𝗲𝗿𝗰𝗼𝘂𝗹𝗲𝗻 nam deel aan het kogelstoten U20 vrouwen. Ze behaalde een 7e plaats met een afstand van 10,77 meter.
C junior 𝗦𝗼𝗳𝗶𝗲 𝗕𝗼𝘀 kwam in actie op de 2000m steeple chase U18 vrouwen en ze werd hier 9e in een persoonlijk record van 8:16,60 minuten.
𝗧𝗵𝗼𝗺𝗮𝘀 𝗔𝗲𝗿𝗱𝘁𝘀 liep de 2000m steeple chase U18 mannen. Hij kwam tot een 7e plaats in een dik persoonlijk record van 6:52,13 minuten.

Topprestaties

Naast alle topprestaties van de Scopias atleten, werden er nog veel meer records verbroken. Het complete overzicht van alle onderdelen van het Nederlands Kampioenschap vind je hier.