Sterk crossweekend in Helden en Kerkrade

24 januari 2023

De atleten van Scopias hadden afgelopen weekend een sterk crossweekend in Helden en Kerkrade. In Helden werd de Heldense Bossen Verloscross gelopen, welke onderdeel is van de Limbracross competitie, en in Kerkrade vinden we Anna van der Velden, die haar beste beentje voor zette bij de Abdijcross.

De lange cross bij de Heldense Bossen Verloscross

Zes Scopias-atleten verschenen aan de start bij de lange cross. Dat waren Puck Huijs (senior), Fabiaan Hendricks (senior), Jos Derijk (M40), Ralph Scherjon (M40), Jack Boots (M50) en Cor Beurskens (M55). Zowel Jack als Jos wist het podium te bereiken. Jos eindigde als derde in zijn categorie en Jack als tweede.

Junioren bij de Heldense Bossen Verloscross

Ook een aantal junioren was aanwezig bij de cross in Helden. Luuk Schreurs (U16), Noud Kessels (U14), Mick Smits (U14), Evi van Horck (U14), Sterre Venhorst (U14), Yara Bauer (U14) en Quinty Coumans (U14). De dames liepen hun afstand van 1382 meter in tijden tussen de 6:04 en 6:32. De jongens U14 liepen een stukje verder, namelijk 2112 meter. Mick liep deze afstand in 9:40. Noud was een stukje sneller en liep een 9:12. Het verst van de junioren liep Luuk. Hij liep zijn 2935 meter in 15:31.

Pupillen bij de Heldense Bossen Verloscross

Zoals iedere cross dit Limbracross seizoen waren de A-pupillen weer sterk vertegenwoordigd. Met maar liefst 13 atleten kwamen zij aan in Helden! Aan de start verschenen Jur van Boekholdt, Jasper Derijk, Brent Smetsers, Ryan van Groenendaal, Daan Schell, Pleun van Woezik, Nouk Helmink, Evi Schreurs, Fien Houben, Feliene Derijk, Kiki Pala, Yrsa Bauer en Indy van Groenendaal. Jur en Jasper liepen allebei een 5:14 op de 1382 meter en werden daarmee derde en vierde. Pleun greep net naast het podium en eindigde op de vierde plek.

De A-pupillen waren uiteraard niet de enige aanwezige pupillen. Ook de B- en C-pupillen waren weer aanwezig! Bij de B verschenen Josephine de Kaste, Nikki Zegers, Emma Schutgens, Jayden Jennissen en Ruben Schutgens aan de start. Bij de C zagen we Yenthe Goertz, Lieve Moerman, Bodi Buschman en Raf van Boekholdt uit de startblokken komen. Josephine en Raf wisten op het podium te eindigen. Josephine eindigde als tweede en Raf mag zich tot winnaar uit de jongens C-pupillen uitroepen.

Anna van der Velden bij de Abdijcross

Een atleet die we miste bij de Heldense Bossen Verloscross was Anna van der Velden. Deze dame, wie nog geen een cross dit seizoen heeft gemist, heeft al een supersterk crossseizoen staan. Bij iedere Limbracross tot op heden is ze onverslagen geweest. Daar kon nog wel een schepje bovenop vond ze zelf. Daarom nam zij dit weekend deel aan de Abdijcross in Kerkrade.

De Abdijcross maakt deel uit van het Nederlandse crosscircuit en is tevens aangewezen als Limburgs kampioenschap cross. Anna liep haar cross zoals we van haar gewend zijn ijzersterk. Ze moesten helemaal vanuit Noord-Holland komen om haar te verslaan. Op slechts 2 seconde na eindigde ze als tweede. Maar omdat de winnaar uit Noord-Holland kwam, mag Anna zich dit jaar wel de Limburgs kampioen op de cross noemen bij de meiden junioren D. Proficiat Anna met deze prachtige prestatie!

Mooie prestaties

Al met al dus weer super prestaties van de atleten! Volgend weekend reizen we af naar Venray voor de Vlakwater cross. We zien jullie dan!

« Terug naar het nieuwsoverzicht