Sportief weekend voor Scopias

14 maart 2022

Afgelopen weekend vond een drietal wedstrijden plaats waaraan Scopias-atleten hebben deelgenomen. Bij de nationale pupillen indoor, de indoorwedstrijd in Sittard en de Javelimburgcup in Heerlen werd Scopias goed vertegenwoordigd.

Indoorwedstrijd Sittard

Bij de indoorwedstrijd ging het hard bij de D-junioren. Scopias werd hier vertegenwoordigd door Noud Kessels, Luuk Schreurs en Rian Janssen. Alle drie hebben ze PR’s verbroken, in totaal maar liefst zeven(!).

Alle drie namen ze deel aan de 60 meter. Rian zette hier een tijd neer van 10,11 seconde, het eerste PR van de zeven. Ze eindigde hiermee op een 19de plaats. Luuk zette ook een PR neer met een tijd van 10,24 seconde en werd hiermee 12de. Noud zette een tijd neer van 9,46 seconde, wederom een PR, en mocht hiermee door naar de finale. In de finale kwam hij dicht in de buurt van zijn vorige tijd, maar was met een tijd van 9,53 seconde net iets minder snel. Deze tijd was wel goed voor de 5de plaats.

Daarnaast namen ze alle drie deel aan het verspringen. Wederom goed voor drie PRs. Rian sprong een afstand van 3,23 meter welke goed was voor een 17de plek. Luuk werd 6de met zijn afstand van 3,36 meter en Noud eindigde 6de met een afstand van 3,63 meter.

Rian nam naast de 60 meter sprint en het verspringen ook nog deel aan de 60 meter horde. Hier eindigde ze 9de met een tijd van 13,85 seconde. Je raadt het al, wederom een PR.

Javelimburgcup Heerlen

Bij de Javelimburgcup werd Scopias vertegenwoordigd door de zussen Neomi (D-junior) en Livana Peeters (U18). Beide namen ze deel aan het speerwerpen.

Neomi gooide de speer tot een afstand van 19,08 meter, goed voor een tweede plaats. Livana gooide de speer nog een stukje verder tot een afstand van 25,45 meter. Ze haalde hiermee de vijfde plaats.

Nationale pupillen indoor

Bij de nationale pupillen indoor werd Scopias vertegenwoordigd A-pupillen door Nouk Helmink en Feliene Derijk. De wedstrijd bestond uit een 60 meter sprint, een 600 meter, kogelstoten en hoogspringen.

Bij de 60 meter gingen beide dames hard. Feliene behaalde een tijd van 10,25 seconde en Nouk een tijd van 10,43. Ook bij de 600 meter gingen ze hard ervandoor. Nouk behaalde hier een tijd van 2:09,86 en Feliene eindigde met een tijd van 2:25,78. Bij de technischere onderdelen hoog en kogel waren ze ook weer goed bezig. Bij het kogelstoten kreeg Feliene de kogel 3,65 meter ver. Nouk kwam nog een stukje verder en stootte de kogel tot een afstand van 5,88 meter. Bij het hoogspringen zaten de dames dichtbij elkaar. Nouk sprong 1,05 meter en Feliene kon nog net een stukje hoger en sprong 1,10 meter.

Met al deze prestaties eindigde Feliene met een puntentotaal van 1388 op de 26ste plek. Nouk eindigde met haar 1617 punten 10de.

Athletics Champs binnenkort van start

Binnenkort gaan ook weer de Athletics Champs wedstrijden van start voor de pupillen. Hier kunnen de pupillen hun PRs weer gaan verbeteren en mooie prestaties neerzetten. Alle hoogtepunten zijn uiteraard weer hier te volgen op onze site.

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht