Scopiaskamp weer een groot succes!

22 september 2022

Het Scopiaskamp voor de jeugd was afgelopen weekend weer een groot succes! Met het thema zomervastelaovend en als locatie de scouting in Oirschot werd een fantastich weekend georganiseerd.

Aankomst en Vossenjacht

Rond 19.00 kwam de jeugd van Scopias langzaam binnen. Meteen werd het gebouw van de scouting verkend en al snel werden de spullen neergelegd en de luchtbedden opgepompt. Nadat iedereen zich geïnstalleerd had, maakte iedereen zich klaar voor de eerste activiteit: de Vossenjacht. Dwars door Oirschot liep iedereen een route langs de verschillende vossen. Zo werd er bij de duivel blikgegooid en mochten de kinderen koekhappen bij een Harry Potter-leerling. En als het uitvoeren van de verschillende opdrachten nog niet moeilijk genoeg was, moesten de groepen ook nog allemaal een knapzak met vijf chipjes en één rauw ei heel zien te houden.

Als kers op de taart werden de kinderen onderweg ook nog verrast met een lekker ijsje van de lokale ijssalon. Als dat niet even geluk is!

Terug bij de scouting en klaarmaken voor de nacht

Bij terugkomst van de route met de vele opdrachten werd iedereen bij de scouting weer opgevangen met een lekker kopje soep. Met een weer gevulde maag, zochten vrienden elkaar op en was het tijd om even lekker te relaxen. Op tijd gaan slapen zat er natuurlijk niet in en pas laat in de nacht waren alle oogjes gesloten.

Een lekker ontbijt en de ochtendgymnastiek

Na een korte nacht zat iedereen rond een uur of negen op zaterdag aan het ontbijt. Een goed ontbijt met belegde boterhammen, gekookte eitjes en een glaasje melk of chocomel was hard nodig voor de lange dag vol activiteiten die voor ze gepland stond. Als eerste stond de ochtendgymnastiek op het programma. Een atletiekkamp is natuurlijk geen atletiekkamp zonder een goede warming-up voor de dag. Vol energie ging iedereen over het parcours door de heuveltjes.

Een middag vol activiteiten

Te voet vertrok iedereen richting de activiteiten voor de middag. Na een korte wandeling richting het terrein, waar ook de Nederlandse militairen van defensie oefenen, stond iedereen vol spanning af te wachten wat er op ze te wachten stond. Het oefenterrein bestond uit stukken bos met daaromheen de modderwegen waar de grote wagens van defensie overheen rijden. Geen terrein voor het lichte voetenwerk dus! Een aantal keer kwam zelfs een grote defensie-truck voorbij, met militairen die de kinderen graag even begroetten door even goed te toeteren.

De kinderen namen aan verschillende activiteiten deel. Ondanks dat er enorm slecht weer was voorspeld, viel het gelukkig mee en hoefde er slechts twee keer voor een flinke bui geschuild te worden. De jeugd mocht deelnemen aan levend Stratego, waarbij de kinderen elkaar te slim af probeerden te zijn. Ook stond er een heuse lasergame-set voor ze klaar waarmee ze vol enthousiasme het gevecht met elkaar aangingen. Hoe stoer is dat! Ook stond het veld voor het balspel klaar, wat voor een aantal natuurlijk bekend is van de trainingen bij Scopias. En ook het touwtrekken mocht niet ontbreken.

Een aantal meiden besloot er zelf nog een activiteit aan toe te voegen… Op de grote modderpaden was namelijk een enorme plas modderwater. Wat begon met rennen door het vieze water eindigde in een kort moddergevecht… Terug maar snel even douchen, dames! Terwijl de meeste kinderen teruggingen naar de scouting, bleven er nog een aantal achter voor een laatste rondje lasergamen, waarna ze uiteraard meehielpen met het opruimen. Ook zij keerden daarna terugwaards.

Relaxen bij de scouting en een lekkere avondmaaltijd

Terug bij de scouting werd er lekker wat gedronken. De meesten pakten lekkere limonade, anderen wat fris en een aantal hadden toch wel veel zin in een goede kop koffie na de korte nacht. De kinderen konden even lekker relaxen in de centrale hal, in de slaaphallen of konden op het binnenpleintje even lekker een balletje met elkaar trappen. Ietsjes later rolde de frietwagen het terrein op, waar de kinderen een lekker frietje met een snack konden halen. Dat ging er wel in na de middag vol inspanning.

Een lekkere snack en leuke optredens

Later op de avond werd het kampvuur aangestoken en konden de kinderen een lekkere marshmallow roosteren of genieten van een lekker chocolaatje. Daarna volgde twee optredens van oude bekenden. Allereerst kwam oud-Scopias lid en Buutreedner Jop de Wazelaer een waar buut vertellen. De zaal moest erg lachen om de grappen in dit vastelaovendsoptreden.

Het volgende optreden was dat van El Magico, de goochelaar. Iedereen verbaasde zich over de goochelaar zijn trucs. Want hoe zaten die zakdoeken nou ineens aan elkaar? En hoe kon het nou dat El Magico je gedachte kon lezen en precies het nummer kon opschrijven, waar jij aan dacht? Soms had de goochelaar ook wat hulp nodig van mensen uit het publiek. Zo werd de hulp van een politieagent ingeroepen, mochten Evi en rapper Lil Scotty helpen bij een kaarttruc en liet El Magico zelfs een schoen met maatje 49 van een Pokémontrainer uit de zaal verdwijnen. Ook Merel werd een enkele keer naar voren geroepen. Hebben we die nog gezien in de zaal? Merel, Merel, waar is Merel?

Vastelaovendsbal en een stiekeme bestelling

Na de optredens werd de zaal snel leeggeruimd en klaargemaakt voor het ware vastelaovendsbal. Er werd volop gedanst, gefeest en meegezongen door de verklede kinderen. Een echt feestje dus! Na dit grote feest maakte iedereen zich klaar voor de tweede en laatste nacht. Maar dat betekende niet dat iedereen al ging slapen en al zeker niet bij de damesjunioren… Die hadden namelijk nog iets waar ze op moesten wachten. Deze dames hadden namelijk besloten om om kwart voor twee ’s nachts pizza’s te bestellen. Met speciale bezorginstructies (zie onderstaande foto) hoopten ze dat de begeleiders het niet door zouden hebben, maar dat verhaal ging natuurlijk als een lopend vuurtje. Dames, complimenten. De begeleiders moesten enorm lachen om jullie ‘stiekeme’ bestelling!

 

Laatste ochtend en optocht

Na het ontbijt op zondagochtend werden alle spullen opgeruimd en werden de slaapzalen schoongepoetst. De ouders zouden rond 12 uur komen om de kinderen op te halen. Die moesten natuurlijk wel verrast worden, dus bereidden de kinderen nog een mooie carnavalsoptocht voor met allemaal zelfgemaakte carnavalswagens. Een enorm succes waar ouders van konden genieten!

Een geslaagd kamp!

Na de optocht keerde iedereen weer huiswaarts. Het was een geslaagd weekend waarin veel plezier is beleefd en veel is gelachen! Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet!

Wil jij komend jaar nou ook meehelpen bij het kamp organiseren? Of wil jij meehelpen als begeleider? Dat kan! Je kunt je aanmelden via deze link. Kies hier voor Festiviteiten > Jeugdkamp vrijwilliger. Tot volgend jaar!

« Terug naar het nieuwsoverzicht