Scopiaskamp 2023!

12 september 2023

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse Scopiaskamp! Een weekend vol leuke activiteiten.

Nadat iedereen vrijdagavond veilig in Sevenum is aangekomen en de slaapplekken waren opgemaakt werd een fotospeurtocht gedaan in de dorpskern van Sevenum. Bij terugkeer was het kampvuur aan en werd genoten van onder anderen smoors. Pas na 02:30 werd het rustig op het kamp.

Zaterdagmorgen werd de jeugd wakker door de vrolijke tonen van Ferry de roze flamingo… Na het ontbijt en de ochtend warming-up hebben ze deelgenomen aan een echt expeditie Robinsonspel waarbij ze zelfs zelf vuur moesten maken. Vervolgens trok de jeugd met de fiets naar Horst om het zwembad onveilig te maken. Terug op de kamplocatie kon de frietwagen op een hartelijk ontvangst rekenen. Als toetje stond een heus taartenbuffet en cakebuffet.

De oproep voor mooie outfits voor de Hawaii-summer-avond was boven verwachting goed beantwoord. Een bonte verzameling van hawaiiblouses, hoedjes, brillen en slingers was het resultaat. Onder genot van heerlijke mocktails die door heuse mocktailshakers werden bereid gingen de voetjes van de vloer. De disco ging door tot in de late uurtjes.

Ook lijkt er een nieuwe traditie geboren te zijn, want voor het tweede jaar op rij stond er onaangekondigd midden in de nacht een bestelauto van thuisbezorgt met iets met knoflooksaus aan de poort… (Enkele D-junioren hebben dit onderling zelf geregeld en bekostigd, de kampleiding stimuleert dit niet want er is meer dan voldoende lekkers, dus we houden dit in de gaten, maar zolang het niet hand loopt zullen we dit gedogen 😉)

Zondagmorgen was Ferry de roze flamingo gelukkig iets later wakker. Na een stevig ontbijt om de kater van de mocktails weg te werken stond een letterspeurtocht op het programma. Dit was voor de kampleiding het startschot om met vereende krachten de accommodatie in een raptempo leeg en schoon te krijgen. Na een laatste versnapering was het tijd voor de fietstocht terug naar de atletiekbaan waar de bagage weer klaarlag om opgehaald te worden.

Dit jaar was besloten de leeftijdsgrens te verhogen waardoor alle pupillen en junioren mee konden gaan. Wij als team waren enorm te spreken over de samenhorigheid van de groep, van jong tot oud!!

Al met al dus een zeer geslaagd kamp! Op naar kamp 2024! Interesse om mee te helpen met organiseren? Neem even contact op met kamp@scopias.nl.

Benieuwd naar alle foto’s van dit kamp? Bekijk ze hier! Er zitten zeker een aantal pareltjes tussen!

« Terug naar het nieuwsoverzicht