Scopias goes international!

25 april 2023

Scopias atleten komen niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland aan de start.

Zo heeft Erik van den Akker op zondag 2 april deelgenomen aan de Marathon van Parijs. Na een niet-optimale voorbereiding liep Erik een tijd van 3:54:50. Zoals vermeld heeft Erik zijn tijd al 2 weken later tijdens de Marathon van Rotterdam behoorlijk verbeterd!

 

Jeroen van Bergen en Iwan Engelen zijn bezig om alle 6 World Major Marathons te voltooien. Nummer 5 op de lijst was de Boston Marathon op maandag 17 april. Deze wedstrijd wordt altijd op de feestdag Patriots’ Day gelopen. Bij aankomst was het bijna 30 graden in Boston, maar op wedstrijddag was het nog maar 9 graden, nu en dan een bui én 42km wind van voren. Het parcours is zwaar (vraag maar aan Kipchoge!) met constant sterke hoogteverschillen zodat je pas na 36km een constante pace kan lopen. Onderweg word je continue naar voren geschreeuwd door de (sport)gekke Amerikanen langs het parcours. Iwan kwam over de finish in 4:16:38 en Jeroen in 4:47:45. De ambiance rondom de oudste marathon ter wereld (127e editie!) is werkelijk uniek!

 

Ten slotte hebben Diana van Steenkiste en Cor Beurskens afgelopen zondag 23 april in Wenen hun wedstrijd gelopen. Diana kwam aan de start op de halve marathon en Cor op de hele marathon. Na de eerste stress van stakende luchthavens en openbaar vervoer in Duitsland te hebben overwonnen door toch maar met de auto af te reizen naar Oostenrijk, kwam de volgende horde op wedstrijddag zelf: het werd erg warm met temperaturen die tijdens de wedstrijd opliepen tot 24 graden in de volle zon! Beiden hebben behoorlijk last van de warmte gehad, maar op karakter hebben ze wel hun welverdiende medaille opgehaald. Diana kwam over de finish in 2:57:23 en Cor in 4:45:32.

 

Alle lopers gefeliciteerd met jullie prestaties in het buitenland!

 

Tot slot te vermelden dat de Scopias receptie voor alle deelnemers aan een voorjaarsmarathon, waar dan ook, wordt gehouden op dinsdag 2 mei vanaf ongeveer 20:00 uur in de kantine van Scopias. Iedereen is welkom om hen dan te feliciteren!

« Terug naar het nieuwsoverzicht