Scopias-atleten beginnen nieuwe jaar sportief!

11 januari 2023

Op 8 januari begonnen een aantal Scopias-atleten het nieuwe jaar sportief bij verschillende wedstrijden. Bij de door Orion georganiseerde Nieuwjaarsloop stonden een 5 en een 10 kilometer op het programma, waaraan verschillende atleten deelnamen. Ook bij in Egmond aan Zee zien we een aantal lopers bij de Halve van Egmond en één atleet besloot de NS trail te lopen.

Nieuwjaarsloop

Bij de Nieuwjaarsloop vinden we onder andere Petra Coopmans, wie een tijd van 24.26 minuten noteerde over 5 km. Op de dubbele afstand eisten zowel Anne Vink met 48.22 minuten en Marscha Scherjon met 51.28 minuten een tweede plek op, waarbij Marscha tot op de streep vergezeld werd door Chantal Sanders. Bij de heren steeg Johan van Gageldonk met zijn overwinning in 42.45 minuten boven alle leeftijdsgenoten uit. Jos Derijk was namens Scopias de op een na snelste, waarbij zijn tijd van 36.10 minuten de derde tijd overall was. Op korte afstand gevolgd door Ralph Scherjon die 36.37 minuten nodig had. Dave van ’t Hull begon 2023 met een 10 km tijd van 50.03 minuten en Hans Faassen klokte 50.46 minuten. Ook de recreatieve lopers van Scopias waren aanwezig. Twee van hen, Harriët Groetelaars en Yvonne Janssen, eindigde zelfs op het podium! Harriët was de welverdiende winnaar in de categorie V60 op de 5 km. Yvonne behaalde de tweede plaats in de categorie V50 op de 10 km.

Halve van Egmond

In Egmond aan Zee werd sinds 2020 weer de Halve van Egmond georganiseerd. Een kleine 12.000 deelnemers reisden af naar de kustplaats voor een wedstrijd zandhappen en windduiken voor profi’s. Margit Leipoldt voltooide een pittige kwart marathon in 53.37 minuten. Vervolgens werd het startschot gelost voor de befaamd halve marathon. Puck Huijs was t snelste uitgewaaid en meldde zich na 1 uur en 24.02 minuten alweer terug op de boulevard. Guus Ummenthun had slechts 1 uur en 26.42 minuten nodig om de ronde over het strand en door de duinen af te leggen. Judith Heijnen voltooide deze editie in 1 uur en 44.19 minuten.

NS Trail

Ruud Fortuin liep zonder startnummer dit weekend en liep de NS Trail, zoals die bedoeld is: van station Venlo naar Roermond.  Hij legde de afstand van 35 km en 270 hm af in 3 uur en 35 minuten.

Mooie prestaties

Deze mooie prestaties beloven veel goeds voor het komende jaar! We houden jullie op de hoogte van alle mooie prestaties van onze lopers!

« Terug naar het nieuwsoverzicht