Rundje um ut Hundje in Horst

4 mei 2023

Ut hundje zal wel aardig dol zijn geworden van de rundjes. De trainer gaf het goede voorbeeld en riep zijn atleten op zaterdagavond op om een rundje te komen lopen.

Tom Pelzer liep op de zaken vooruit door van zijn training een wedstrijdje te maken en ‘even’ een pr te lopen over 10 km. Zijn nieuwe besttijd staat nu op 36.45 min. Uiteindelijk bleek hij toch op tijd in Horst te kunnen zijn als supporter.

De vele lusjes door Horst vormden een rundje van 2,5 km, wat dus 4x mocht worden afgelegd voor de deelnemers aan de 10 km die als eerste startten. Ralph Scherjon legde deze van de trainingsgroep als snelste af in 36.13 min, gevolgd door Luke Heijnen in 37.27 min en Roel Smedts in 37.28 min.

Melanie de Munnik was met overmacht de snelste dame in het veld en klokte met haar tijd van 39.41 min onder de magische 40- minutengrens.

Johan van Gageldonk passseerde het ontvangstcomité aan de meet na 42.37 min en Pascal Hodselmans wist een mooie 44.18min op de klok te brengen.

Judith Heijnen maakte met haar tijd van 44.57 min het overall- podium bij de dames compleet.

Pieter de Kiewit legde zijn rondjes af in t tempo dat hem na 49.59 min de streep liet passeren.

Vervolgens zagen de de atleten als toeschouwers Guus Ummenthun van start gaan op de 5 km, nadat hij eerst de organisatie had geholpen om de andere lopen in goede bannen te lijden. Hij had de speaker al aangekondigd even zijn ‘500m of fame’ te gaan pakken en liep ver voor de rest uit, bij het ingaan van de eerste ronde. Vervolgens paste hij met de marathon van Rotterdam nog in de benen zijn tempo aan en liep in 24.05 min gecontroleerd naar de meet.

Mooie prestaties en een heleboel gezelligheid in Horst!

« Terug naar het nieuwsoverzicht