Mooie Prestaties bij Zuid Nederlandse Kampioenschappen U18 & Sen. in Sittard!

26 september 2023

Afgelopen zaterdag, vonden de Zuid Nederlandse Kampioenschappen U18 & Sen. plaats in Sittard. De atleten van Scopias Atletiek hebben op deze dag hun uiterste best gedaan en hebben mooie prestaties neergezet.

Senioren Mannen

Rick Faassen heeft bij de senioren mannen twee onderdelen meegedaan. Bij het hinkstap sprong hij een afstand van 11,76 meter, wat hem een 4e plaats opleverde. Bij het speerwerpen wist hij een nog betere prestatie neer te zetten. Met een worp van 43,86 meter behaalde hij de 2e plaats.

Senioren Vrouwen

Mette Jacobs heeft bij de senioren vrouwen meegedaan aan het speerwerpen. Ze wist een persoonlijk record te behalen met een worp van 27,06 meter.

Vrouwen U18

Bente Jacobs heeft bij de vrouwen U18 twee onderdelen meegedaan. Bij de 100 meter liep ze in de serie een tijd van 12,76 seconden en in de finale een tijd van 12,62 seconden. Dit leverde haar de 1e plaats op. Ook bij de 200 meter wist ze de 1e plaats te behalen met een tijd van 26,74 seconden. Sofie Bos heeft bij de heren meegedaan aan de 1500 meter en liep een tijd van 5.20.76. Omdat er maar één vrouwelijke deelneemster was, wordt dit niet meegeteld in het klassement voor de Zuid Nederlandse kampioenschappen.

Trots!

Scopias Atletiek heeft met deze resultaten drie podiumplekken behaald op de Zuid Nederlandse kampioenschappen. Een dag om trots op te zijn!