Meetsessie met Simi op Sportpark Vrijenbroek

2 mei 2022
Op zaterdag 30 april 2022 stond bij Scopias Atletiek een meetsessie gepland met het vermaarde Simi-8 camera video-meetsysteem.  Dit systeem wordt al jaren gebruikt op wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Het gemeten onderdeel was kogelslingeren.

Meetsessie kogelslingeren

Deze meetsessie werd onder OCTA vlag georganiseerd. Dertien kogelslingeraars van hoog niveau (5 Nederlanders, 5 Belgen, 2 Denen en 1 Duitse) waren hiervoor uitgenodigd. Uiteraard was Scopias atlete Audrey Jacobs ook van de partij.

Doel meetsessie

Het doel is om van elke atleet 6 pogingen te filmen. Daarvan wordt uiteindelijk 1 worp geanalyseerd. Bij die analyse gaat het om aspecten als draaisnelheid per draai,  de versnelling, de releasesnelheid en releasehoek. Ook het verloop kogelbaan tijdens de draaien en het laagste punt en het hoogste punt van de kogel tijdens het draaien worden geanalyseerd. Dit alles wordt gedaan om vergelijkingen te kunnen maken met de data van de wereldtop. Daardoor weten de trainers van al deze atleten waar ze aan moeten werken.

Foto’s

Onze eigen fotograaf was er ook bij en maakte foto’s voor onze website.
« Terug naar het nieuwsoverzicht