Scopias-atleten lopen Marathon van Rotterdam

11 april 2022

Afgelopen zondag was een prachtige dag voor een bijzondere versie van #demooiste! Onder hardlopers is deze hashtag synoniem geworden voor de Marathon van Rotterdam, die alweer zijn 41e editie beleefde. Een lekker zonnetje, slechts een beetje wind, een prima temperatuur en volop publiek langs de route, maken het lopen natuurlijk wel tot een feestje.

Marathon van Rotterdam

De live-verslaggeving op tv laat de zinderende eindsprint van Abdi Nageeye en de sensationele wedstrijd van Nienke Brinkman al zien. De lopers uit onze prestatieve trainingsgroep via de tracker volgen, is echter niet minder spannend. Iedere 5 km komen de tussentijden door, met een extra timing halverwege bij de 21,1 km.

Scopias atleten

De marathon begint pas bij de 30 km, zoals men vaker zegt en tot die tijd geeft de tracker steady tussentijden weer. Bij 35 km volgen er wat extra aanmoedigingen die via het scherm vast hun weg naar Rotterdam gevonden hebben. Ervaring en noeste trainingsarbeid doen de rest.

Scopias-lid Puck Huijs blijft zijn tempo de gehele 42 km en 195 m volhouden, loopt op de Coolsingel Arjen Robben nog even voorbij en finisht in een prachtige tijd van 3.11.53. In clubtenue verdedigde Erik van den Akker de Scopias-kleuren en liet de klok stoppen bij 3.39.16, gevolgd door Chris Lemmen in 3.40.25 en ook Petra Coopmans keek tevreden naar haar eindtijd, die 3.44.27 bedroeg.

Net als 11.714 andere deelnemers mogen zij terugkijken op het volbrengen van #demooiste in 2022.

« Terug naar het nieuwsoverzicht