Marathon van Amsterdam

18 oktober 2023

In het surplus aan najaarsmarathons, was het vandaag aan onze hoofdstad om een route van 42 km en 195 meter uit te rollen. Namens de prestatieve trainingsgroep van Scopias schaarden Tom Smetsers, Guus Ummenthun en Chris Lemmen zich onder de deelnemers.

Het verschil met de weersomstandigheden vorige week in Eindhoven was enorm. Het had al flink geregend en vlak voor de start teisterde een hagelbui de hardlopers nog. De temperatuur was met een graad of 7 gewoon fris te noemen en door de plassen water deed de wedstrijd bij momenten aan een steeple chase denken.

De heren liepen een super vlakke pace. Tom net onder de 4 min/ km, Guus rond de 4.15 per kilometer en Chris in een gemiddeld tempo van 4.55. Het monster dat marathon heet, kreeg Tom echter te pakken bij km 32 en een flinke kramp noopte hem tot stoppen. Guus hield zijn tempo keurig vol tot de fnish in het Olympisch Stadion en behaalde met zijn tijd van 2.59.49 zijn streven van een sub-3 uur. Chris verpulverde zijn eigen persoonlijk record met maar liefst 13 minuten en mag vanaf nu 3:27:13 zijn beste tijd ooit noemen op de klassieke afstand.

Ton Rückert was ook in Amsterdam en had de halve marathon op zijn to-do-lijst staan. Hij hield een pace van 5.10 min/ km aan en wist hiermee na 1.49.42 tevreden te finishen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht