Marathon New York

7 november 2023

Zondag werd de grootste marathon ter wereld gelopen. Het lopen van de klassieke afstand in The Big Apple staat garant voor een unieke belevenis. Het sport-gekke Amerikaanse publiek in de verschillende wijken in New York is een klasse apart, dat de lopers enthousiast aanmoedigt om dit pittige marathonparcours af te leggen.

Scopias-atlete Anne Ploegman liep hier haar eerste marathon. In een interview met RunningNL liet ze al weten dat het hoe dan ook een bijzondere ervaring ging zijn. Weer kunnen lopen na ernstig ziek te zijn geweest en dit te kunnen doen samen met haar vriend, vader en stiefmoeder maakt dit hardloopevenement voor haar extra speciaal. Ze legde de ruim 42 km af in 4u32.51

In tevens-wereldstad Veghel werd ook hardgelopen. Met een team van Run2Day Venlo werd deelgenomen aan de Krollenloop. Verschillende atleten stonden aan de start van de 10 Engelse Mijl van de loop die vernoemd is naar een Brabantse lekkernij.

Rik van Wijlick was als allereerste weer terug aan de meet in een tijd van 53.45 min, waarmee hij slechts enkele seconden toegaf op zijn eigen winnende tijd van vorig jaar. Puck Huijs nam de 3e plek op het podium in met een tijd van 1.02.21 min, gevolgd door Guus Ummenthun die in dezelfde categorie 4e werd met 1.07.07 min. Ook de dames vielen volop in de prijzen. Anouk Stoffels was de snelste bij de dames senioren door 1.13.38 op de klok te brengen en liet de 2e plek aan Anne Vink, die na 1.22.17 de finish passeerde. Margit Leipoldt mocht ook plaatsnemen op de bovenste trede door 1.15.43 te lopen over de afstand van ruim 16 km.

De optelsom van de individuele prestaties leidde tot de eerste plek bij de bedrijventeams.

« Terug naar het nieuwsoverzicht