Limburgse Kampioenschappen voor C en D junioren

26 juni 2022
Zaterdag 25 juni vonden na twee jaar afwezigheid de Limburgse Kampioenschappen voor C en D junioren plaats. In Roermond kwamen 10 Scopias Atleten in actie. Met in totaal acht medailles, waaronder 1 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen, keerden de junioren terug naar Venlo.

Luuk Schreurs

๐—Ÿ๐˜‚๐˜‚๐—ธ ๐—ฆ๐—ฐ๐—ต๐—ฟ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ๐˜€ (tweedejaars D) kwam in actie op speer, waarbij hij tot 17,80 meter kwam. Dat is een flinke verbetering van zijn persoonlijk record en goed voor een 9e plaats op dit LK.ย Bij discus kwam hij weer tot een persoonlijk record. Zijn discus landde na 14,80 meter. Hiermee behaalde Luuk het zilver!
Tot slot kwam Luuk in actie bij het hoogspringen. Hij sprong over 1,30 meter. Dat is een persoonlijk record en het leverde de 4e plaats op.

Tijs Rijvers

๐—ง๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐—ฅ๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ (eerstejaars C) sprintte op de 100 meter naar een tijd van 14,63 seconden, waarmee hij 14e werd.
Op de 100 meter horden kwam hij tot een persoonlijk record van 21,47 seconden, goed voor de 3e plaats.

Noud Kessels

๐—ก๐—ผ๐˜‚๐—ฑ ๐—ž๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—น๐˜€ (eerstejaars D) kwam in actie op de 80 meter sprint. In de serie verbeterde hij zijn persoonlijk record naar 12,31 seconden. Hiermee ging hij als tijdsnelste door naar de finale.ย Noud startte ook op de 1000 meter. Hij liep een pr van 3:33,51 en werd daarmee 10e. Ook nam hij deel aan het verspringen. Hij sprong naar een 6e plaats met 3,67 meter.ย In de finale 80m sprintte Noud naar nog een verbetering van zijn pr. Met 12,24 seconden werd hij 5e.

Bente Jacobs

๐—•๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—๐—ฎ๐—ฐ๐—ผ๐—ฏ๐˜€ (tweedejaars C) kwam in actie op de 80 meter sprint. Ze snelde naar een tijd van 10,46, waarmee ze zich als eerste plaatste voor de finale. In die finale werd ze de overduidelijke Limburgs Kampioen in een tijd van 10,43 seconden.

Fay Swinkels

๐—™๐—ฎ๐˜† ๐—ฆ๐˜„๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—น๐˜€ (eerstejaars C) kwam ook in actie op de 80 meter sprint. Ze liep een persoonlijk van 12,29, waarmee ze 13e werd. Ook nam ze deel aan het verspringen, waarbij ze tot 2,24 meter kwam. Ze werd daarmee 16e.

Merel Teeuwen

๐— ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—น ๐—ง๐—ฒ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ๐—ป (eerstejaars C) sprong een persoonlijk record van 4,47 meter op het verspringen en werd daarmee 3e!
Ook nam Merel deel aan het hoogspringen. Ze sprong over 1,30 meter, wat zorgde voor een 6e plaats.

Saartje Litjens

๐—ฆ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—Ÿ๐—ถ๐˜๐—ท๐—ฒ๐—ป๐˜€ (eerstejaars C) kwam ook in actie op het verspringen. Ze haalde een afstand van 3,10 meter, waarmee ze 15e werd.
Op de 80 meter horden liep ze een persoonlijk record van 16,97 seconden en eindigde daarmee op een 8e plaats.ย Saartje nam ook deel aan speerwerpen, waarbij ze met een afstand van 13,94 meter 12e werd.

Sofie Bos

๐—ฆ๐—ผ๐—ณ๐—ถ๐—ฒ ๐—•๐—ผ๐˜€ (tweedejaars C) liep de 800 meter in een tijd van 2:31,06 minuten. Daarmee werd ze tweede!

Marijke Schraets

๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ฆ๐—ฐ๐—ต๐—ฟ๐—ฎ๐—ฒ๐˜๐˜€ (eerstejaars D) nam deel aan het verspringen. Hierbij sprong ze 3,62 meter, goed voor de 6e plaats.

Neomi Peeters

๐—ก๐—ฒ๐—ผ๐—บ๐—ถ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ (tweedejaars D) kwam in actie op kogelstoten. Ze stootte haar kogel naar een dik persoonlijk record van 8,68 meter en werd daarmee 3e.
Bij het speerwerpen, dat tegelijk met het kogelstoten plaatsvond, werd ze ook 3e. Dat deed ze met een persoonlijk record van 19,91 meter.
Tot slot nam Neomi deel aan het discuswerpen. Ze verbeterde haar persoonlijk record met maar liefst 5 meter naar 22,88 meter en behaalde daarmee haar derde bronzen medaille.

Limburgse Kampioenschappen voor C en D junioren

Al met al kijken we dus terug op geslaagde Limburgse Kampioenschappen voor C en D junioren. Met 1 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles was het een mooie medailleoogst! De complete uitslag vindt u hier.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht