LimbraCross #3: Scopias Klein ZwitserlandCross in Tegelen

14 november 2023

Een hoogtepuntje van het LimbraCross seizoen; onze eigen cross in Tegelen! Door de heuvelachtige paadjes van Klein Zwitserland liep het parkour voor de atleten

Lange Cross in Klein Zwitserland

Een heel aantal atleten liep mee aan de lange cross, die in verschillende leeftijdscategorieën plaats vond. Voor MSen waren Roel Smedts en Bart Lipsch aan de startlijn te spotten, die een mooie 7e en 16e plaats behaalde. Jos Derijk, Tom Smetsers, en Richard Braat liepen mee voor de M40 en haalden mooi op een rijtje de 3e, 4e, en 5e plek. De twee atleten die in Scopiastenue bij de M45 klaar stonden waren Jeroen Hendriks en Ger Ticheler, waarvan Jeroen een derde plek behaalde. Het drietal dat meedeed aan de M50 waren Jack Boots, Eric Dorpmans, en Mike Curvers. Zij belandden alle drie binnen de top 10. Cor Beurskens en Erik van den Akker liepen mee voor de M55 en haalden tijden van 48m12s en 50m12s. Johan van Gageldonk was de enige in Scopiastenue bij de M60, maar behaalde wel een mooie podiumplek toen hij als tweede over de finishlijn kwam. Ook een aantal dames liepen mee met deze lange cross. Melanie de Munnik en Anne Vink deden mee bij de VSen en behaalden allebei een plekje binnen de top 10.

Korte Cross in Klein Zwitserland

Op de korte cross waren er ook veel mooie rood-groene tenues te spotten. Zoals bijvoorbeeld die van Sanne Tosserams en Jennifer Sabel, die bij VSen na elkaar de finishlijn over kwamen. Dominique van Eijk behaalde de 2e plek in de categorie V35. Ook Wilma Maessen en Anita Woltering behaalden met 5 seconden tijdsverschil tussen de dames de finishlijn bij de V45. Een vijftal MSen liep de korte cross mee: Tom Smetsers (hij had er nog geen genoeg van na de lange cross), Jos Derijk, Roy in ’t Zandt, Sietse Snijders, en Erlan Rangan. Tom was van al deze heren het snelst en liet een tijd van 16m49s noteren.

Junioren in Klein Zwitserland:

Bij de categorie VU18 waren Sofie Bos en Merel Teeuwen aanwezig, die als 3e en 4e over de finish kwamen. Tijs Rijvers was het gezicht van de MU18 en behaalde een tijd van 13m58s. Luuk Schreurs behaalde bij de MU16 een 13e plek. Anna van der Velden kreeg de zilveren plak voor haar run bij de VU16. Bereid je voor, want nu komen er twee lange aanwezigheidslijsten van zowel de MU14 en de VU14. Voor de MU14: Sem Kusters, Daan Beurskens, Mick Smits, Jur van Boekholdt, Djes Nelissen, Milan Veenje, en Ryan van Groenendaal. Sem finishte als 3e en belandde op het podium met zijn tijd van 8m52s. En dan de VU14: Fien Houben, Lois de Groot, Daphne Klomp, Evi van Horck, Saartje Hendriks, Feliene Derijk, Pleun van Woezik, Nouk Helmink, Evi Schreurs, Sterre Venhorst, Kiki Pala, Jelaya Kulaleen, en Indy van Groenendaal. Fien was de eerste in Scopiastenue die bij deze race over de finishlijn kwam.

Pupillen in Klein Zwitserland

Als je dacht dat de Junioren in groten getalen aanwezig waren, wacht dan maar af tot je leest welke Pupillen er aanwezig waren. Degenen die aanwezig waren in de categorie MU12 waren Jasper Derijk, Brent Smetsers, Tren Bouten, Daan Schell, Jip Hendriks, Ferre Veenje, Lev Schuurs, Julian Veenje, Tim Sijbers, Niels Küsters, Jayden Jennissen, Ivar Dekkers, Jace Gregoor, en Ruben Schutgens. Jasper rende de snelste tijd en behaalde een 1e plek. Het leger aan VU12 bestond uit Josephine de Kaste, Ysra Bauer, Mare Arts, Lynn Helmis, Tessa Honig, Myrthe Klomp, Emma Schutgens, Nikki Zegers, Djalishia van der Linde, Faya Lommen, en Genoah Yeboah. Met een tijd van 6m25s was Josephine de eerste Scopias atleet die de run afsloot. De MU10 categorie werd vertegenwoordigd door Raf van Boekholdt, Bodi Buschman, Noél Selen, Olivier Veenje, Stijn Kuilman, Lux van de Polder, Keane van der Hoeven, Rens van Kester, en Stef van Hees. Raf behaalde met zijn tijd van 6m07s de eerste plek. Een drietal dames in de categorie VU10: Faya Gregoor, Tess Loosman, en Yenthe Goertz. Zij kwamen alledrie in de top 15 terecht. De MU9 werden vertegenwoordigd door Luc Zeegers, D’leh Coort, Jim Buchholtz, Quinten Jennissen, en Finn Ottenheim. Alle heren belandden in de top 10, met Luc op de 1e plek. Fenne Baur zette met een tijd van 4m46s de enige tijd in de categorie VU9. Valentina de Kaste werd 1e in de categorie VU8, kort voor haar mede-Scopias atleten Iza van Dinteren en Hailey Schreurs, die een 2e en 4e plek behaalden.

G-atleten in Klein Zwitserland

Dan zijn we bij de laatste categorie aangekomen, maar.. last is zeker niet least! Er namen vijf G-atleten deel aan de cross: Joos Claessen, Ryan Reijnders, Chloe Bouten, Merie Heijnen, en Marij Heijnen. Op deze volgorde finishten zij ook, en bezetten zij het samen de top 5.