LimbraCross #1: IJzerenman Cross in Weert

30 oktober 2023

Ja, het is weer zo ver! De LimbraCross competitie is van start gegaan. 10 hardloopwedstrijden verdeeld over Brabant en Limburg. Afgelopen weekend was de eerste cross in Weert, en onze atleten begonnen met frisse moed aan de afstanden op deze IJzerenman Cross.

Msen, M40 en M50 op de IJzerenman Cross

Verdeeld over deze drie categorie├źn namen drie atleten deel in Weert op zondag. Tom Smetsers rende zowel de de MSEN Korte Cross als de M40 Lange Cross, Nick van der Sterren behaalde een achtste plek op de MSEN Lange Cross, en Pascal Hodselmans kwam na 41m24s over de finishlijn bij de M50 Lange Cross.

Junioren op de IJzerenman Cross

De Junioren waren in groten getalen aanwezig om zich van hun beste kant te laten zien. Luuk Schreurs was present om de JU16 te vertegenwoordigen en haalde een tijd van 15m07s. Anna van der Velden behaalde bij de MU16 (ondanks een omgeslagen enkel die ze tijdens de loop opliep) een derde plek. Voor de JU14 waren Sem Kusters, Mick Smits, Daan Beurskens, Jur van Boekholdt, en Ryan van Groenendaal aanwezig. Sem behaalde de bronzen plak met een tijd van 9m15s. De MU14 wint in ieder geval de aanwezigheidsprijs, want de volgende dames waren erbij: Lois de Groot, Daphne Klomp, Fien Houben, Evi van Horck, Saartje Hendriks, Nouk Helmink, Evi Schreurs, Feliene Derijk, Kiki Pala, Pleun van Woezik, Sterre Venhorst, en Indy van Groenendaal. Lois (5e plek), Daphne (6e plek), en Fien (7e plek) belandden binnen de top 10.

Pupillen op de IJzerenman Cross

Ook de Pupillen waren er weer bij! Voor de JPUPA lieten Jasper Derijk, Brent Smetsers, Daan Schell, Jip Hendriks, Tren Bouten, Jayden Jennissen, Jace Gregoor, en Lev Schuurs hun gezicht zien in Weert. Jasper belandde op de tweede plek met een tijd van 4m15s. Er was een mooi zestal aanwezig van de MPUPA: Mare Arts, Lynn Helmes, Josephine de Kaste, Ysra Bauer, Nikki Zegers, en Esmey Rouleaux. Mare won de Scopiasstrijd met een tijd van 5m02s, met vlak achter haar Lynn met een tijd van 5m03s. Faya Gregoor, Yenthe Goertz, en Tess Loosman waren de aanwezige MPUPB, waarbij Faya net binnen de top 10 wist te blijven. De JPUPB hadden twee aanwezigen: Raf van Boekholdt en Keane van der Hoeven. Raf won deze Cross met een tijd van 4m33s. Quinten Jennissen was het gezicht van de JPUPC en behaalde een mooie vijfde plek. Voor de Meisjes Mini’s deden Valentina de Kaste en Fenne Baur mee, en deze dames belandden allebei op het podium met een eerste en derde plek.

Resultaten van de IJzerenman Cross

Het seizoen is afgetrapt en de resultaten van onze atleten beloven veel goeds voor alle andere crosses die de komende tijd gaan komen. Chapeau voor iedereen die mee heeft gedaan! Om alle tijden per atleet te bekijken, klik je hier.

« Terug naar het nieuwsoverzicht