Limbra baancircuit in Someren

26 mei 2023

Afgelopen donderdagavond regende het persoonlijke triomfen voor de jonge atleten van Scopias tijdens de spannende tweede wedstrijd van het Limbra baancircuit in Someren. Het Limbra baancircuit is een reeks van toegankelijke baanwedstrijden voor atleten van alle niveaus. Junioren uit alle groepen van Scopias reisden af naar Someren om daar veel mooie prestaties neer te zetten.

Loopnummer bij het Limbra baancircuit in Someren

De loopnummers bij het Limbra baancircuit in Someren waren razend populair onder de atleten van Scopias. Yara Bauer verscheen op het toneel voor de 60 meter sprint en zette daar een persoonlijk record neer van 9,69 seconden, wat een geweldige prestatie was. Ze nam ook deel aan de 1000 meter, waar ze opnieuw een persoonlijk record behaalde met een tijd van 3.59,35. Rian Janssen deed mee aan de 80 meter sprint en behaalde een mooie tijd van 12,70 seconden. Lise Migchels nam ook deel aan deze afstand en zette een persoonlijk record neer van 11,62 seconden, wat fantastisch was. Bij de 100 meter sprint verschenen Jonas Fortuin, Luc Houben en Tijs Rijvers aan de startlijn. Jonas liep een geweldige tijd van 13,55 seconden, een nieuw persoonlijk record voor hem. Luc behaalde ook een persoonlijk record met een tijd van 12,98 seconden, en Tijs vestigde eveneens een nieuw persoonlijk record met een tijd van 13,51 seconden. Een beetje verderop liep Nadia de Groot de 150 meter in een persoonlijk recordtijd van 20,32 seconden. En last but not least was er Noud Janssen, die de langste sprintafstand van 200 meter liep en daarbij zijn persoonlijk record verbrak met een tijd van 32,96 seconden.

Werpnummer bij het Limbra baancircuit in Someren

Bij het Limbra baancircuit in Someren stonden ook het kogelstoten en speerwerpen op het programma, beide populaire onderdelen voor de atleten van Scopias! Tien van onze atleten namen deel aan het speerwerpen. Noud Kessels wierp de speer maar liefst 22,45 meter ver, wat resulteerde in een persoonlijk record voor hem. Luuk Schreurs behaalde ook een persoonlijk record met een worp van 15,33 meter. Rian Janssen wierp haar speer naar een mooie afstand van 13,98 meter. Finn Alberts bereikte een prima afstand van 22,81 meter met zijn worp. Jonas Fortuin vestigde een nieuw persoonlijk record met een worp van 19,59 meter, en Livana Peeters wist haar speer tot een afstand van 28,32 meter te werpen. Haar zusje, Neomi Peeters, nam ook deel aan het speerwerpen en behaalde een afstand van 17,93 meter. Noud Janssen wierp de speer naar een persoonlijk record van 18,18 meter. Olav van Vessem bereikte een indrukwekkende afstand van 33,43 meter met zijn worp. En ten slotte wierp Saartje Litjens haar speer naar een afstand van 12,17 meter.

Bij het kogelstoten waren er vier uitblinkers van Scopias. Ook hier waren de zusjes Peeters van de partij. Livana stootte de kogel naar een afstand van 8,80 meter, terwijl Neomi een afstand van 7,87 meter haalde. Noud Janssen behaalde een persoonlijk record van 6,65 meter bij het kogelstoten, en Olav van Vessem stootte de kogel maar liefst 10,83 meter ver.

Verspringen bij het Limbra baancircuit in Someren

Het laatste onderdeel waar we Scopias-atleten terugvinden is het verspringen. Noud Kessels sprong een mooie afstand van 3,32 meter. Luuk Schreurs haalde de 3,47 meter. Nadia de Groot sprong een persoonlijk record van 4,45 meter. Lise Migchels bereikte een afstand van 3,96 meter, wat haar persoonlijk record was. Rian Janssen sprong tot 3,56 meter, en Carmèl Schouenberg deed daar met slechts één centimeter meer nog een schepje bovenop. Luc Houben sprong een persoonlijk record van 4,69 meter.

Geslaagde wedstrijd!

Al met al was het een buitengewoon mooie en gezellige avondwedstrijd in Someren, waarin talloze persoonlijke records werden verbroken. Zowel de trainers als de atleten kijken terug op een zeer geslaagde avond.

« Terug naar het nieuwsoverzicht