Klein Zwitserland Cross

16 november 2022

Dit weekend was er een thuiswedstrijd voor Scopias Atletiek. De Limbra Cross competitie strandde in Tegelen, in speeltuin Klein Zwitserland. Dit betekende dat er heel veel Scopias tenues te zien waren bij deze wedstrijd. Dat is natuurlijk altijd goed!

Masters op de Klein Zwitserland Cross

Er waren in elke leeftijdscategorie veel leden aanwezig, maar laten we beginnen bij de masters. Op de lange cross waren Jos Derijk, Tom Smetsers, Ralph Scherjon, Ger Ticheler, Cor Beurskens, Johan van Gageldonk de mannen die uitkwamen voor Scopias. De vrouwen op deze afstand waren Frederique Moors, Mathilde van Lieshout, Monique Backus en Anita Woltering. De podiumplekken voor Scopias waren hier een eerste plek voor Jos Derijk, een tweede plek voor Tom Smetsers, een derde plek voor Johan van Gageldonk en een tweede plek voor Frederique Moors.

De enige man die meedeed aan de korte cross was Ernie Schroemgens. Hij behaalde een tijd van 27.36. De vrouwen die meededen aan de korte cross waren Marscha Scherjon, Petra Schreurs-Simons en Wilma Maessen. Ook zij zetten allemaal een mooie tijd neer. Marscha was het snelst onder de Scopiasleden met een tijd van 21.13.

Senioren op de Klein Zwitserland Cross

Wendy Backus was de enige vrouwelijke senior die de lange cross liep. Zij zette een tijd van 1.11.18. De vrouwelijke senioren die de korte cross liepen waren Sanne Tosserams en Jennifer Sabel. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat Sanne en Jennifer G-atleten zijn. Dit betekent dat zij atleten zijn met een beperking. De mannelijke senioren die deelnamen aan de korte cross waren Tom Smetsers, Luke Heijnen, Roy Driessen, Roy in ’t Zandt, Leon Timmermans en Sietse Snijders. Hierbij waren Roy in ’t Zandt, Leon en Sietse G-atleten. Alle senioren hebben een mooie prestatie neergezet waar zij trots op kunnen zijn.

Junioren op de Klein Zwitserland Cross

De jongens Junioren B en C liepen de cross tegelijk. Voor Scopias kwam Thomas Aerdts uit voor de Junioren B en Tijs Rijvers en Luuk Schreurs waren present voor de Junioren C. Thomas werd tweede met een tijd van 13.12. Er deden drie atleten mee voor de jongens Junioren D. Dit waren Noud Kessels, Sem Kusters en Mick Smits. Noud won de Scopiasstrijd, hij behaalde een tweede plek en kwam daarmee op het podium terecht.

De meisjes Junioren D kwamen in groten getale naar de Klein Zwitserland Cross. De tien dames die meededen waren Anna van der Velden, Daphne Klomp, Carmel Schouwenberg, Marijke Schraets, Evi van Horck, Yara Bauer, Fenna Linssen, Erlan Rangan, Marij Heijnen en Merie Heijnen. Erlan, Marij en Merie waren de G-atleten die meededen aan deze wedstrijd. Het podium werd gedomineerd door Scopias, met Anna op de eerste plek en Daphne op de derde plek.

Pupillen op de Klein Zwitserland Cross

De pupillen kwamen ongetwijfeld met de grootste groep naar deze cross. In elke leeftijdsgroep waren de rode en groene tenues te herkennen. De jongens Pupillen A die aanwezig waren, zijn: Jasper Derijk, Brent Smetsers, Jur van Boekholdt, Jor van den Munckhof, Evan Schouenberg, Dan Schell, Juul Nelissen, Teun van Hees, Jessy Inci, Julian Veenje, Berend Rongen, Jort Schweitzer en Ivan Dekkers. De top vijf bestond bijna enkel uit Scopias atleten! Jasper behaalde de eerste plaats, Brent stond op nummer 3, Jur op nummer 4 en Jor sluit af op nummer 5.

De meisjes pupillen A werden vertegenwoordigd door: Pleun van Woezik, Nouk Helmink, Evi Schreurs, Feliene Derijk, Tessa Honig, Ysra Bauer, Faya Lommen, Jelaya Kulaleen en Fenne Vermulst. Pleun won de Scopiasstrijd met een vijfde plek en een tijd van 6.11.

Ruben Schutgens was de enige die aantrad voor de jongens Pupillen B en behaalde een mooie tijd van 8.09. De meisjes pupillen B kwamen met wat meer. Hierbij waren Josephine de Kaste, Nikki Zegers, Myrthe Klomp, Merjem Kenjar en Emma Sophie Schutgens. Josepine behaalde een tweede plek en Nikki behaalde een derde plek. Wederom een podium gevuld met Scopias atleten dus.

Dan de jongens pupillen C. Hierbij waren Raf van Boekholdt, Bodi Buschman, Olivier Veenje en Stef van Hees aanwezig. Raf behaalde een tweede plek en won hiermee ook de strijd tussen de Scopias atleten. De meisjes pupillen C die aan de start verschenen waren Nouk van den Munckhof en Yenthe Goertz. Nouk was hier degene die de tweede plek behaalde.

De allerjongsten, de mini’s, werden vertegenwoordigd door Luc Zeegers, Sayfdin Belgham, Krijn Dekkers en Fenne Baur. Luc behaalde de eerste plek en Sayfdin de tweede plek, maar ook Krijn en Fenne zetten een tijd neer waar zij trots op kunnen zijn.

Geslaagde editie van de Klein Zwitserland Cross

Er zijn al met al heel veel mooie tijden neergezet door onze atleten dit weekend. Een mooie editie van deze cross in ons eigen Tegelen. Chapeau voor alle atleten die aanwezig waren, jullie mogen trots zijn op jezelf!

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht