Kasteelloop in Horst

28 december 2022

Na 2 jaar een virtuele editie, klonk er dit jaar weer een heus startsignaal bij de Kasteelloop in Horst. Traditiegetrouw kon je hier op tweede kerstdag deelnemen aan een wedstrijd over 5 of 10 km door de kasteelse bossen.

Resultaten van de Kasteelloop in Horst

De overweldigende drukte bij de inschrijvingen leidde tot een wat uitgestelde start voor beide afstanden, waarvoor ook Scopias-leden van de prestatieve groep zich aangemeld hadden. In een deelnemersveld van in totaal 220 hardlopers aan de 5 km, meldden Puck Huijs met een tijd van 18.48 minuten en Luke Heijnen met 19.15 minuten zich bij de eerste finishers. An van de Sterren liep zich met 21.48 minuten naar een 2e plek bij de dames.

Vervolgens klonk het startsein voor de 10 km, waarvoor twee rondes afgelegd moesten worden. Het zonnige begin van de dag, maakte met wat wind plaats om een regenbui over de lopers uit te storten. De snelste atleten wisten hier nog net aan te ontkomen. Richard Braat passeerde de finish al na 37.37 minuten. Guus Ummenthun legde zijn organiserende taken even neer om 40.09 minuten op de klok te brengen al snel gevolgd door Melanie de Munnik die als tweede dame eindigde met een tijd van 40.30 minuten. Judith Heijnen kwam als vierde dame over de meet, maar mocht in haar categorie met 45.08 minuten toch het podium betreden. Pascal Hodselmans bracht na lange wedstrijdstilte de klok tot stilstand na 46.56 minuten. Anne Vink voltooide haar 10 km in een tijd van 49.25 minuten. Ook Saartje Litjens en Danique Willemsen van de plus-groep van de baanatletiek van Scopias namen deel aan de 10 km. Zij liepen deze afstand met z’n twee├źn samen en liepen een tijd van 52.56 minuten.

Al met al dus weer mooie prestaties van de lopersgroep bij de Kasteelloop in Horst. We kijken uit naar de volgende wedstrijden op de kalender!

« Terug naar het nieuwsoverzicht