In Memoriam: Stef (Faan) Bol

21 september 2022

Afgelopen week overleed ons erelid Stef Bol.

Stef (of Faantje, zoals hij door goede vrienden genoemd werd) werd lid van AVT op 8 mei 1951.  Van z’n eerste jaren bij AVT hebben we helaas geen details meer, omdat Faan tot de leeftijd van de zeer sterken onder ons is gekomen. Wel is bekend dat hij een goed loper was. Hij deed aan menig competitiewedstrijd mee, maar hield vooral van de veldlopen en crossen. Eind jaren zeventig/begin jaren 80 was Stef met een eigen zeskampteam betrokken bij de Baarlose zeskamp en met leden van dit team deed hij veelvuldig en niet onverdienstelijk mee aan de AVT zomerserie lopen.

Hij was niet groot en had een kenmerkende dribbelende hardlooppas. Met deze aparte loopstijl liep hij tijden van ver onder de 40 minuten op de 10km!

Faan had altijd goede zin. Met zijn rappe babbel maakte hij na afloop met menigeen een praatje.

Faan heeft zolang hij kon hardgelopen. Helaas moest hij met het klimmen van z’n leeftijd de hardloopschoenen laten staan.  Ook ging hij steeds slechter zien. Lange tijd heeft hij nog gewandeld.

Op zijn 50ste jubileum bij Scopias werd hij benoemd tot erelid van de vereniging. Ook van zijn 60-jarig jubileum bij Scopias heeft hij genoten.  In zijn zondagse pak, kwam hij samen met z’n vrouw naar Vrijenbroek, waar hij met hartelijke woorden en een bos bloemen in t zonnetje gezet werd.

Wij verliezen in Faan Bol een gedenkwaardig lid en degene die hem persoonlijk gekend hebben, zullen hem herinneren als een uitermate prettig persoonlijkheid die behoorlijk hard kon lopen!

Bestuur Scopias

Reacties op het overlijden van Stef Bol

Beste mensen,

Stef Bol is na 71 jaar lidmaatschap van vroeger AVT, nu Scopias, overleden. 88 jaar werd Faan zoals hij werd genoemd door zijn naaste vrienden.

Op 8 mei 1951 werd hij lid van AVT.

Hij was een trouw lid van onze atletiekclub, verzuimde bijna nooit de wekelijkse hardloopwedstrijden op zaterdag , altijd zeer positief ingesteld. Daar hield hij van: van veldlopen en crossen.

Hij had in de jaren 70 en 80 een eigen zeskampteam dat o.a. deelnam aan de Baarlose zeskamp, Baarlo was zijn woonplaats.

Ondanks zijn geringe lengte, dribbelde hij met zijn kenmerkende pas tot ver onder de 40 minuten op de 10 km!

Tot op hoge leeftijd heeft hij meegedaan bij wedstrijden tot hij door fysieke beperkingen en slechtziendheid verstek moest laten gaan.

Toen hij 50 jaar lid was, is hij benoemd tot erelid. Zelfs toen hij 60 jaar lid werd, was hij samen met zijn vrouw aanwezig in onze kantine en liet zich stralend fêteren.

In zeker mijn herinneringen zal hij voortleven als een bijzonder sportief en aimabel mens zonder franjes.

Frans Maas, oud-voorzitter Scopias.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht