De 8e Tuënke Janssen Mijl

2 september 2021

De Historie
Van de rijke kalender van Scopias – wedstrijden wordt op 2 september a.s. weer een “wedstrijd” gehouden en nu voor de 8e keer: De Tuënke Janssen Mijl. Dit is een wedstrijd die in het verleden eerder plaats vond en spontaan ontstaan was bij de leden van de Tegelse tak van Scopias (AVT). Zij trainden immers in de zomermaanden rond Maalbeek en een speciale training vond plaats over de lange Maalbekerweg, de heuvel op, langs de camping naar het Café van Tuënke Janssen boven op de berg (Café Maalbekerhöhe). Dit café is een begrip voor natuurwandelaars, fietsers, paardrijfans, maar vooral ook voor de oud AVT-leden.

Truusje, de kleindochter van Tuënke, zwaait hier nog steeds de scepter en daar hebben we niets teveel mee gezegd als men Truusje kent. Ze heeft nog maar enkele dagen in de week het café open en dan is ze ook op haar zondags best. Alles inclusief de barkeepster ademt daar nog de gezellige cafésfeer van de jaren 50 uit, zelfs de prijzen zijn nog navenant.

Dit jaar staat deze “wedstrijd” in het teken van de herdenking aan de man die deze mijl heropstartte en de afgelopen 7 versies de grote drijfveer hiervan was: Martin Cornelissen. Hij is 15 mei 2020 aan Corona overleden, enkele dagen na zijn 70e verjaardag.

De Wedstrijd
Gestart wordt op de Maalbekerweg in Belfeld nabij de kruising met de Korteweg, dat nog ca. 800 meter voor de aanvang van het stijgende weggedeelte ligt. Vervolgens wordt de loop van de stijgende, bochtige weg omhoog gevolgd tot aan het einde van de omrastering voor het café, na precies 1.609,344 meter. Dit is beslist een uitdaging voor iedere loper, maar de gezelligheid na afloop telt evenveel mee.
De start is individueel. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal dat om de minuut zijn. De 1e deelnemer start om 18:30 uur. Er vindt tijdsregistratie plaats en na afloop ontvangt iedere deelnemer een bijzondere oorkonde als bewijs van deelname. Als afsluiting vindt er een barbecue plaats en is er tijd om bij Truusje te gast te zijn en met zijn allen gezellig een glaasje te drinken.
Deelname kost € 2,00 en dat is inclusief een oorkonde en de gezellige sfeer na een pittige heuvelloop in een prachtige omgeving.
Tevens is het mogelijk om na afloop deel te nemen aan een eenvoudige barbecue (3 hapjes) en dan is het inschrijfgeld € 8,00. Er is geen vegetarisch hapje aanwezig.

Bij Truusje kunnen consumpties besteld worden, om organisatorische redenen alleen door middel van consumptiebonnen, die o.a. voor aanvang van de wedstrijd bij het afhalen van het startnummer gekocht kunnen worden.

Inschrijven
Inschrijven kan alleen door een email te sturen naar jacquesdesvallees@gmail.com en daarin vermelden: voor – en achternaam, telefoonnummer én of je deelneemt aan de barbecue. Opgave kan alleen vóór zaterdag 29 augustus aanstaande en met het meteen overmaken van het bedrag (€ 2,00 of € 8,00) op de rekening van Regio Atletiek en Trimvereniging Scopias (NL24 RABO 0324 0710 94), onder vermelding van: deelname Tuënke Janssen Mijl.
Eventuele vragen kunnen gesteld worden via de mail aan jacquesdesvallees@gmail.com

Opmerkingen

  1. Om praktische redenen (per auto is de Maalbekerweg de enige toegangsroute) verzoeken we iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen.
  2. Deelnemers mogen geen auto’s parkeren op de parkeerplaats van Café Maalbekerhöhe.
  3. Het parcours wordt NIET verkeersvrij gemaakt. Dat wil zeggen, dat iedereen zich aan verkeersregels dient te houden. Er wordt links van de weg gelopen.
  4. Deelname geschiedt op eigen risico.
  5. Eerst na betaling van de verschuldigde bijdrage is deelname toegestaan.
« Terug naar het overzicht