Decathlon Try Out Games in Apeldoorn

23 december 2022

Op zondag 18 december vond de indoor atletiekwedstrijd Decathlon Try Out Games plaats in Apeldoorn. Na een korte pauze in wedstrijden kwam de plus/selectie-groep hier weer in actie. Scopias was goed vertegenwoordigd met acht atleten die in verschillende categorieën meededen.

Prestaties van Scopias-atleten bij de Decathlon Try Out Games in Apeldoorn

Op de 60 meter behaalde Bente Jacobs (U18) een 1e plaats met tijden van 7,97 seconden en 7,94 seconden in de finale, en een 3e plaats vrouwen overall. Riks Pollen (U20) nam ook deel en behaalde een 16e plaats bij de U20 met een tijd van 7,50 seconden.

Bij de 60 meter horden behaalde Denice Jacobs (senior) een persoonlijk record en clubrecord met tijden van 9,32 seconden en 9,49 seconden in de finale. Ook Rick Faassen kwam bij dit onderdeel in actie. Hij behaalde een persoonlijk record en een 9e plaats bij de U20 met een tijd van 9,56 seconden.

Dave Damen (U18) kwam uit voor de 200 meter. Hij liep een persoonlijk record en een 16e plaats bij de U18 met een tijd van 25,07 seconden. Seppe Swinkels (U18) liep twee keer zover voor de 400 meter. Hij behaalde daar een 2e plaats bij de U18 en een 9e plaats mannen overall met een tijd van 52,89 seconden. Nog verder liep Sofie Bos. Zij liep 1500 meter. Haar tijd van 5.25.44 minuten was goed voor de 5de plaats bij de U18.

Lina Vercoulen (U20) behaalde een 7e plaats bij de U20 op de kogel met 10,40 meter. Zij kwam ook in actie bij het verspringen. Daar werd ze 3e bij de U20 met 4,91 meter. Dave Damen (U18) behaalde een 3e plaats bij de U18 op dit onderdeel met 5,80 meter.  Ook Rick Faassen (U20) nam deel aan het verspringen en eindigde als 4e plaats bij de U20 met 5,87 meter.

Geslaagde dag

Al met al was het een geslaagde dag voor Scopias met flink wat podiums. De volledige uitslag van de Decathlon Try Out Games is hier te vinden.