De Marathon van Rotterdam en meer!

19 april 2023

De eerste medailles werden in Overloon verdiend. Petra Coopmans en Roy Driessen waren present bij de Kleffenloop. Het parcours door de Overloonse bossen loopt langs enkele Overloonse toeristische trekpleisters: dwars door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum, langs een tank uit de Tweede Wereldoorlog en onder de oude Bailey-brug door en langs recreatieplas het Schaartven. Zij kozen voor de 10 km, waar ook de 5 of de 15 km- wedstrijd een optie waren.

Petra mocht zich met een tijd van 47.46 min de snelste dame noemen en Roy ontdekte helaas te laat dat zijn tijd van 45.26 goed was voor een 2e plek.

 

Ondertussen was #demooiste al in volle gang. Namens Scopias waren er meerdere atleten naar de Maasstad gereisd om daar een ‘pestpleurisend loope te loope’. Vrij vertaald: de marathon van Rotterdam.

Een bewolkte dag, die met een windje, miezerregen en met 10 graden zeker fris te noemen is, werd er gestart voor de klassieke afstand van 42 km en 195m. In de voorhoede werd met spanning gekeken naar ‘Abdi en Abdi’, maar verderop in het veld waren de prestaties niet minder indrukwekkend.

Rik van Wijlick liep een gemiddeld tempo van 3.42 min per kilometer, wat resulteerde in een knappe 2u35m38

Tom Smetsers liep een gecontroleerde race en mocht 2.56.39 op zijn palmares bijschrijven. Puck Huijs liep als een zwitsers uurwerk door de havenstad en dook ruimschoots onder de 3 ur met zijn tijd van 2.58.09. Sabrina Aarts en Jack Boots weken niet van elkaars zijde en stuwden elkaar met een versnelling in de laatste 2 km naar de finish, waar de formidabele tijd van 3.04.33 op de klok bleef staan. Ook Guus Ummenthun mag terugkijken op een prachtige race. Ondanks dat hij in het laatste deel iets moest inleveren, staat er nu een mooie 3.05.57 achter zijn naam.

Oud voorzitter van Scopias, Bert Martens, liet zich net als Erik van den Akker in de Scopiaskleuren op het parcours zien en is met 3.39.54 in de uitslagen terug te vinden. Erik bezweek voor de verleiding die een vrijgekomen startbewijs hem voorschotelde en liep zijn 2e marathon binnen 2 weken. Nu met 3.46.42 zelfs enkele minuten sneller.

Chantal Sanders wist na een gedegen trainingsperiode zelfs 7 minuten van haar pr af te snoepen en mag 3.44.21 haar nieuwe besttijd noemen.

An van der Sterren beleefde haar primeur op deze afstand en schakelde na 30 km zelf een tandje bij om met een scherpe negatieve split 3.51.48 op de klok te brengen. Ook Marscha Scherjon heeft recht op alle loftuitingen en traktaties na haar finish binnen de grens van 4 uur, zij mag 3.59.06 op de marathon op haar palmares bijschrijven. Margit Leipoldt startte vandaag voor haar 17e marathon, maar kon deze helaas niet tot de streep uitlopen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht