Competitie vrouwen U18-U20 – 4e plaats landelijk!

12 juni 2022

Op zondag 12 juni vond de laatste wedstrijd van de poulefase van de competitie vrouwen U18-U20 plaats in Vught. De atleten van Scopias lieten zich weer van hun beste kant zien en wisten zich als 4e te plaatsen voor de finale. Het regende wederom persoonlijke records, er werden clubrecords verbroken en ook staan enkele Scopias atletes in de top van de landelijke ranglijsten van dit seizoen.

Competitie vrouwen U18 – U20

De competitie bestaat uit 3 wedstrijden en (mits geplaatst) de finale. De wedstrijden waren op 10 april in Uden, op 15 mei in Oss en op 12 juni in Vught. De beste 12 teams plaatsen zich voor de landelijke finale op 4 september. Het meisjes U18 – U20 team bestaat  Lynn Behnke (2e jaars U18), Livana Peeters (2e jaars U18), Mette Jacobs (2e jaars U18), Bente Jacobs (2e jaars C), Audrey Jacobs (1e jaars U20), Hermke Hesseling (2e jaars U18), Sofie Bos (2e jaars C), Lobke Pollen (2e jaars U18) en Lina Vercoulen (1e jaars U20). Deze atleten worden getraind door Saskia Helmink en Hubertine Jacobs en de teamleider is Debbie Beurskens. Samen zijn zij aan de slag gegaan om het beste uit henzelf en elkaar omhoog te halen.

Looponderdelen

Op de 100 meter sprint kwamen Bente en Hermke in actie. Bente sprintte naar een tijd van 12,35 seconden. Met deze tijd staat C-junior Bente zesde op de ranglijst van dit seizoen in de categorie U18. Hermke verbeterde haar persoonlijk record flink en zette een tijd neer van 13,62 seconden. Lina Vercoulen legde de 100 meter horden (84 cm) in 16,10 seconden af.

Op de 400 meter was het de beurt aan Lynn en Mette. De afstand werd door Lynn afgelegd in een persoonlijk en clubrecord van 56,44 seconden. Lyn staat hiermee bovenaan de ranglijst U18, vierde bij U20 en 17e op die van de senioren. Mette finishte na 1:09,29.

Lobke liep de 800 meter in een tijd van 2:43,40 minuten. Sofie en Danique kwamen uit op de 1500 meter. Sofie liep een tijd van 5:17,30 minuten, een dik persoonlijk record. Danique liet de tijd stoppen na 6:12,60 minuten, wat ook een pr is.

Springen

Lina nam deel aan het hoogspringen en sprong over 1,55 meter. Bij het verspringen was het de beurt aan Bente en Mette. Bente sprong 4,75 meter en Mette landde na 4,10 meter, wat een persoonlijk record voor Mette is.

Werpen

Op het onderdeel kwam als eerste Lina Vercoulen in actie met de 4 kilo kogel. Ze stootte naar 11,35 meter. Later op de dag was het de beurt aan Livana Peeters, die met de 3 kilo zware kogel stootte. Haar kogel kwam neer na precies 10 meter, wat een dik persoonlijk record is.

Audrey Jacobs haalde veel punten binnen op het onderdeel kogelslingeren, maar liefst 1024. Ze slingerde naar een PR en clubrecord van 61,61 meter. Hiermee staat ze eerste op de ranglijst U20 van dit seizoen en tweede bij de senioren. Op de ranglijst allertijden staat ze tweede in de categorie U20 en zesde bij de senioren.

Audrey kwam ook uit op het onderdeel discuswerpen. Haar discus landde op 37,10 meter. Livana Peeters wierp haar discus naar 19,40 meter.

Estafette

De dag werd afgesloten met de 4×100 meter estafette. Audrey, Bente, Lynn en Mette namen deze estafette voor hun rekening. Ze finishten in een clubrecord U20 van 50,07 seconden.

Eindstand competitie vrouwen U18-U20

Voorafgaand aan deze wedstrijd stond het team 7e in de competitie vrouwen U18-U20. Met al deze resultaten werden ze vandaag eerste in hun poule met 7787 punten. Landelijk zijn ze 4e geworden, dus op naar de finale op 4 september!

Een aantal van deze atletes komt komend weekend ook in actie op het Nederlands Kampioenschap U18 en U20 in Amsterdam.