Chouffe Trail

12 juli 2022

Puck Huijs, Tom Smetsers, Sabrina Aarts en Georgia Grobler reisden af naar de Belgische Ardennen om deel te nemen aan de Chouffe Trail. Deze is genaamd naar het Belgische Blond Bier uit de brouwerij Achouffe. Het biertje met de vrolijke kabouter op het etiket bestaat inmiddels 40 jaar. De Chouffe Trail bestaat uit verschillende afstanden tussen de 8 en de maar liefst 68 km, die verspreid over 2 dagen hun start hebben.

Chouffe Trail 28 kilometer

Georgia Grobler en Tom Smetsers gaven gehoor aan het startschot voor de 28km-trail. Het gevarieerde parcours leidde hen over single tracks, steile afdalingen en pittige beklimmingen. Over deze afstand werden 960 hoogtemeters overwonnen. Tom en Georgia liepen naar een respectievelijk 8e en 9e plaats in het overall-klassement. Georgia kwam daarmee als eerste dame aan de meet kwam en hun tijd van 2.31.28 ruim 10 minuten sneller was dan de nummer 2 van het podium.

17 kilometer

Sabrina Aarts en Puck Huijs namen deel aan de 17 km, waar ze 685 hoogtemeters te verwerken kregen. Ook zij kwamen nagenoeg gelijktijdig weer terug waar ze begonnen waren. Puck liet een tijd van 1.47.00 noteren en Sabrina mocht met haar tijd van 1.47.12 ook de hoogste trede van het podium betreden.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht