CD-junioren presteren goed in Sittard

8 februari 2023

Afgelopen zondag, 5 februari, lieten de CD-junioren van Scopias zich van de beste kant zien in Sittard. AV Unitas organiseerde een indoorwedstrijd waarbij veel persoonlijke records werden gebroken.

Luuk Schreurs kwam uit voor de U16 op de 60 meter en het verspringen. Hij wist zijn persoonlijke record op de 60m te verbeteren van 10,24 seconden naar 9,83 seconden.

Merel Teeuwen (U16) wist op de 60 meter de finale te halen door haar persoonlijk record aan te scherpen van 9,2 seconden naar 8,7 seconden. Hierdoor wist ze knap de 4de plaats te behalen. Ook bij het kogelstoten verbeterde ze haar persoonlijk record van 6,93 meter naar 7,50 meter en behaalde daarmee de 3de plek. Bij het verspringen werd ze ook 3de met een sprong van 4,33 meter.

Bij de meisje U14 was Scopias sterk vertegenwoordigd. Aan de start van de 60 meter stonden Evi van Horck, Anna van der Velden, Carmel Schouenberg, Marijke Schraets, Lois de Groot en Quinty Coumans. Een regen aan persoonlijke records, Evi van 9.6 seconden naar 9.14 seconden, Anna van 9.74 seconden naar 9.43 seconden, Lois van 10.69 seconden naar 9.82 seconden, Marijke van 9.81 seconden naar 9.66 seconden en Carmel van 10.19 seconden naar 9.65 seconden. Een extra bijzonder vermelding voor Evi, die met de 6de plaats op vierhonderdste na de finale miste.

Aan de start van de 60 meter horden verschenen Evi van Horck, Carmel Schouenberg en Quinty Coumans. De hordes stonden hoog, voor het eerst op juniorenhoogte van 76 centimeter. Dit weerhield de dames er niet van mooie tijden neer te zetten. Van de drie won Carmel met 12,38 seconden, gevolgd door Evi met 12,45 seconden en Quinty 13,14 seconden.

Marijke Schraets en Anna van der Velden lieten zien dat de Scopias dames spierballen hebben bij het kogelstoten. Marijke wist maar liefst 1.63 meter verder te stoten dan haar persoonlijk record naar 8.14 meter! Anna volgde haar op de voet met 7.92 meter.

Het laatste onderdeel van de dag was het verspringen. Carmel, Lois, Evi, Marijke en Femke melde zich voor de drie sprongen. 4 van de 5 dames verbeterden hun persoonlijke record. Carmel met 3.91 meter, Lois met 3.66 meter, Evi en Marijke beide met 3,57 meter en Femke met 2.40 meter. Hier ook een bijzondere melding voor Femke van de Pijl die haar eerste wedstrijd ooit meedeed, hopelijk leidt dit naar vele meer!

Trainers Aron en Jill waren dan ook behoorlijk trots om te zien dat de junioren zo goed gepresteerd hebben, maar nog veel belangrijker dat er onderling zo’n gezellige en sportieve sfeer hing!