Binnenkort weer jurycursus

23 januari 2023

Binnenkort wordt bij Scopias weer een jurycursus (60) georganiseerd. In vier avonden worden je de regels van de atletiek bijgebracht, die je behoort te weten als je de functie “jurylid” wil uitoefenen bij Scopias. Tussen deze avonden zul je thuis zelfstudie mogen doen en huiswerk maken. Al met al is het een leuke bezigheid, maar er gaat wel even tijd in zitten. Daarna mag je officieel bij alle atletiekwedstrijden in Nederland jureren. Omdat de jurycursus intern bij Scopias wordt gegeven, hoef je niet ver te reizen. Je kent immers de kantine van Scopias al. Daar zal in de vergaderruimte deze cursus geven worden van 19.00 uur tot 21.30 uur. Ook zullen we tijdens deze avond op de baan te vinden zijn, om te kijken bij de trainingen en daar ook gebruik van maken. Door met de trainers de onderdelen te bespreken, kunnen wij de atleten beoordelen. De data van de cursus avonden zijn: 2 maart, 9 maart, 30 maart en 13 april.

Ben jij, kun jij en wil jij:

 • Volgens reglement het onderdeel afhandelen
 • Duidelijk communiceren
 • Verantwoordelijk en proactief handelen
 • Beslissingen durven nemen
 • Toegankelijk zijn voor atleet
 • Herkenbaar zijn
 • Ouder dan 16 jaar

Dan zijn we op zoek naar jou! Heb je nog vragen? Mail dan naar juco@scopias.nl.

Heb je interesse? Je kunt je als volgt aanmelden:

 1. Meld je aan als ondersteund lid van Scopias. Het aanmeldformulier vind je op deze pagina. Dit dien je in te vullen en te mailen naar: ledenadministratie@scopias.nl. Op dit formulier kruis je het bolletje ”ondersteunend lid” aan. Je krijgt daardoor een lidnummer van de Atletiekunie, wat je nodig hebt als jurylid.
 2. Stuur het inschrijfformulier met daarbij het lidnummer naar juco@scopias.nl
 3. Meld je aan bij “Volta”. Ook dit doe je pas als je het lidnummer van de ledenadministratie hebt gekregen. De juiste link voor deze cursus is deze link.
 4. We zien je op 2 maart om 19.00 uur, want de cursus gaat zeker door. Er zijn al aanmeldingen.
 5. Heb je nog hulp nodig bij het aanmelden? Stuur dan een mailtje naar juco@scopias.nl.
« Terug naar het nieuwsoverzicht