Berden Wandeltocht en Voorjaarsloop 2023 weer een succes!

10 maart 2023

Traditiegetrouw organiseert Scopias in het voorjaar de Berden Voorjaarsloop en Wandeltocht en ook in 2023 waren we weer van de partij. Rond College Den Hulster en Sportpark Vrijenbroek waren afgelopen zaterdag en zondag veel wandelaars, hardlopers en Scopias-atleten te vinden.

Berden Wandeltocht

Op de zaterdag vond de wandeltocht plaats. Deelnemers konden kiezen uit de 7,5, 15 of 25 kilometer door het Jaomerdal en de Steilrand. Een prachtige tocht waaraan een mooi aantal deelnemers deelnam. De deelnemers genoten van de tocht en konden hun stappenteller weer goed ophogen.

Berden Voorjaarsloop

De echte wedstrijd stond op de zondag gepland: de Berden Voorjaarsloop. Al voor de negentiende keer mocht Scopias dit evenement organiseren. Er hingen wat donkere wolken boven Venlo, waar ook op z’n tijd een druppel uitviel, maar de regen viel uiteindelijk erg mee. De Berden Voorjaarsloop heeft voor iedereen wat te bieden: van de kleinste deelnemers vanaf 4 jaar tot een mooie 15 kilometer. Ook voor de RaceRunners en G-atleten stond een mooie route op het programma.

Scopias-pupillen bij de 500 meter en 1000 meter

Bij een Scopias-evenement horen natuurlijk ook Scopias-atleten en daarmee kun je niet jong genoeg beginnen. Onze jongste deelnemende Scopias-atleet is Krijn Dekkers van 6 jaar. Krijn was goed bezig en had zelfs bijna het podium bereikt! Goed bezig Tijn!

Ook de iets oudere atleten van 7 jaar waren aanwezig bij de Berden Voorjaarsloop. Voor Scopias verschenen Yenthe Goertz, Tess Loosman, Bodi Buschman, Olivier Veenje, Stef van Hees, Noél Selen, Fenne Baur, Luc Zeegers en Sayfdin Belgham aan de start. De jongens van deze groep waren echt super bezig deze dag! Noél eindigde als vierde en Luc en Sayfdin eindigde op het podium met de derde en tweede plaats.

Bij de 8-jarige atleten zien we ook weer een mooi aantal Scopias-tenues. Myrthe Klomp, Jayden Jennissen, Ferre Veenje, Tim Sijbers, Nouk van Munckhof en Raf van Boekholdt kleurde de straten rood met groen. Bij zowel de jongens als de meisjes haalde Scopias de derde plek binnen. Bij de meiden was het Myrthe welke als derde over de streep kwam. Vo de jongens haalde Jayden de derde plek binnen, en Raf gaf echt gas en haalde de eerste plek binnen. Gefeliciteerd!

En we zijn er nog niet, want ook de groep van 9 jaar oud was weer goed gevuld. Yrsa Bauer, Josje Janssen, Djalishia van der Linde, Evan Schouenberg, Daan Schell, Ivar Dekkers, Jort Schweitzer, Emma Schutgens en Ruben Schutgens verschenen daar aan de start. Evan liep lekker door, maar greep helaas net naast het podium en eindigde op de vierde plek. Alsnog een mooie prestatie!

Bij de atleten van 10 jaar zien we Abby Gilbert, Jelaya Kulaleen, Nomen Nescia, Feliene Derijk, Indy van Groenendaal, Anne Strijbos, Berend Rongen, Juul Nelissen, Milan Veenje, Ryan van Groenendaal, Faya Lommen, Tessa Honig en Jor van den Munckhof verschijnen. Ryan en Feliene hadden het tempo er lekker in zitten. Feliene kwam als derde dame over de finish en Ryan liet zelfs alle concurrentie achter zich. Prestaties om trots op te zijn!

De laatste groep deelnemende pupillen is de groep van 11 jaar. Kiki Pala, Nouk Helmink en Daan Beurskens zien we hier aan de start verschijnen. Nouk gaat hard en weet een mooie tweede plaats te bemachtigen. Top bezig!

Scopias-junioren bij de 1000 meter en 4 kilometer

Niet alleen de pupillen kwamen in grote getalen naar de Berden Voorjaarsloop, maar ook de junioren! Bij de 1 kilometer voor de 11 en 12 jaar oude atleten zien we Sterre Venhorst, Yara Bauer, Daphne Klomp, Quinty Coumans, Femke van der Pijl, Tom Godding, Mick Smits, Lois de Groot, Anna van der Velden en Evi van Horck van start gaan. Deze dames van Scopias verdienen grote complimenten! Er stonden namelijk niet één, niet twee, maar drie atleten op het podium! Op de derde plek eindigde Lois, als tweede kwam Daphne binnen en Anna eindigde als eerste met een voorsprong van maar liefst 25 seconden!

Bij de 4 kilometer voor de atleten van 13 t/m 15 jaar oud staan Noud Kessels, Luuk Schreurs, Nadia de Groot, Tijs Rijvers, Saartje Litjens en Marijke Schraets aan de start. Ook hier valt Scopias weer in de prijzen! Luuk eindigde als derde en Noud en Nadia behaalde een tweede plaats en een overwinning was er voor Saartje. Tijs en Marijke grepen net naast het podium en eindigde knap vierde.

Scopias bij de 7,5 en 15 kilometer van de Berden Voorjaarsloop

En dan komen we bij het echte werk, de 7,5 en de 15 kilometer. Drie Scopias-atleten verschenen bij de 7,5 kilometer aan de start: Luke Verheijen, Anne Vink en Anouk Stoffels. Luke had een mooi tempo met de 27.10 en eindigde vijfde. Anouk greep met haar 31.26 net naast de overwinning en eindigde als tweede.

Voor de 15 kilometer stonden Ralph Scherjon, Guus Ummenthun, Leon van den Hombergh, Ruud Fortuin, An van der Sterren, Dave van ’t Hull, Petra Coopmans en Hans Faassen aan de startlijn. Alle atleten liepen mooie tijden van iets meer als een uur. Guus en Ralph doken daar nog onder. Guus liep een 56.22 en Ralph behaalde de tweede plaats met de 54.57.

Dank aan alle vrijwilligers!

Zonder jullie was dit evenement niet mogelijk geweest!

Hieronder zijn een groot aantal foto’s en video’s te vinden (deze worden nog verder aangevuld). Voor de Berden Wandeltocht vind je hier nog meer foto’s. Voor de Berden Voorjaarsloop vind je deze hier.

« Terug naar het nieuwsoverzicht