Berden Voorjaarsloop weer een succes!

25 april 2022

De Berden Voorjaarsloop was weer een succes! Na twee jaar corona kon Scopias het evenement eindelijk weer organiseren. Met de hulp van alle vrijwilligers is er weer een fantastisch evenement neergezet. Het waaide flink op zondag, maar de zon scheen en de temperatuur was aangenaam. Niets wat een prachtige dag nog in de weg kon staan.

Jeugdlopers

Als eerste mochten de jeugdlopen van start. Deze werden in acht verschillende groepen verdeeld. De eerste drie groepen zijn de jeugdlopers t/m 6 jaar. Deze toppers gingen een afstand van 500 meter lopen. Bij de jongens t/m 5 jaar kwam Jazz Dickhoff als snelste over de finish. Bij de meiden was dit Julie Ambaum. Bij de lopers van 6 jaar renden de jongens en meiden gezamenlijk. Jelle Fortuin eindigde hier als snelste bij de jongens en Eliza Derijk bij de meiden.

In de andere vijf jeugdgroepen voor de kinderen van 7 t/m 12 werd 1 kilometer gerend. Bij de eerste groep met de 7 jaar oude lopers kwam Raf van Boekholdt als snelste jongen over de streep en Femke Thuijls als snelste meid. Onder de lopers van 8 jaar waren dit Sepp Ghering en Lina Hendricks. Voor de 9-jarige lopers waren het Jur van Boekholdt en Saartje Hendriks die als eerste finishte en voor de 10-jarige lopers waren Lois de Groot en Ruben Derijk het snelste. De lopers van 11 en 12 jaar liepen in één serie. Anna van der Velden en Djaylani Konings liepen hier als snelst.

G-loop

Ook de G-atleten liepen een afstand van 1 kilometer. Bij deze loop werd Merie Heijnen eerste.

4 kilometer

Voor de scholieren stond de 4 kilometer op het programma. Ook een groot aantal masters en senioren liep deze afstand. De lopers worden hier verdeeld in meerdere categorieën, verdeeld per leeftijd. Onder de jongens 12-13 jaar werd Ravi Classen eerste. Bij de meiden eindigde Merel Teeuwen op de eerste plaats. Voor de 14- en 15-jarige lopers waren het Max Hutjens en Sjuulke Heinrichts die de eerste plek bemachtigden. Onder de senioren kwamen Rens Simons bij de mannen en Tess Goessens als eerste over de streep. Bij de 40- tot 50-jarigen werden Job Dusch en Kirsten Selen eerste en voor de leeftijden van 50 tot 60 waren het Marjon Baartwijk en Andreas Volkmer die als eerste finishte. Van de atleten van 60 tot 70 jaar werden Ton Grommen en Gerda Delauw eerste.

7,5 kilometer

De masters en senioren konden buiten de 4 kilometer ook deelnemen aan de 7,5 kilometer, in dezelfde categorieën als voor de 4 kilometer. Van de senioren waren het Pim Lambregts en Georgia Grobler die als snelst over de streep kwamen. In de categorie M/V40 waren dit Ron Koster en Marscha Scherjon. Voor de mannen en vrouwen van tussen de 50 en 60 jaar kwamen Eduard Wanten en Judith de Bruin als snelst over de finish en voor de categorie M/V60 waren dit Marieke van Heijst en Nico Verstraten

15 kilometer

De langste afstand van de dag was de 15 kilometer, waaraan senioren en masters konden deelnemen. In de categorie senioren eindigde Rik van Wijlick en Femke van Gog als eerste. Binnen de categorie M/V40 waren dit Sandra Smeets en Ruud van Mil. Voor de leeftijd van 50 tot 60 jaar waren Dick van den Broek en Carla Gubbels het snelst en bij de categorie M/V60 waren het Anita Woltering en John de Rooij die het snelste waren.